poliitika

Poliitbroiler Maripuu lahkumine

Sotsiaalminister Maret Maripuu teatas oma lahkumisest 23. veebruaril. Mina ei usu tema siirust selle juures. Pigem leiti talle mingi soe koht kuhu ta valimisteni jäänud ajaks “maandada”.

Mäletan 2005(?) augusti sündmusi Võrus, kus sealne reformikate linnapea astus heast peast tagasi. Teatas umbes nii, et nüüd on tema töö tehtud. Kuid oh üllatust, pärast reformikas Ivi Eenmaa maandumist linnapea toolile, sai varasem linnapea sihtasutuse juhiks, mis hakkas tegelema linna staadioni rajamisega. Sisuliselt siis liigutati üks reformi puuk uuele tekitatud kohale, et Moskvasse kultuuritööle mitte lastud Eenmaa saaks paika sätitud.

Tõenäoliselt sai viimaseks piisaks karikas ministri esinemine teles, kus ta ei suutnud isegi oma palga suurust meenutada. Päev hiljem selgus, et oleks võinud öelda maagilised sõnad: 5,5 kordne keskmine palk.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NlznfZqbvPM]

15. jaanuar 2009 saade Ekspress:
Küsimus: Proua minister. Palju teie palk on koos lisatasudega?
Maret Maripuu: 50 000 umbes.
K: 50 000 kätte või sellest lähevad maksud maha?
Maripuu: Ma ütlen ausalt, et… kui ütlen siis võin valetada. Umbes nii.
K: 50 tuleb kätte või tuleb vähem kätte?
Maripuu: Natuke… Ütleme 50
K: 50 tuleb kätte?
Maripuu: Kui keegi tahab teada võib mulle meili saata. Vastan kirjalikult.
K: Mis teie meili aadress on?
Maripuu: Maret punkt Maripuu ät sm punkt ee.
K: Kuidas on nii, et ikka juhtub selliseid apsakaid, just sotsiaalselt kõige nõrgamalt kindlustatud inimgruppidega. Kaua peab rahvas pealt vaatama Eesti eliidi taskute täitmist? Mis siis saaks kui Teil Maret Maripuu jääks üks kuupalk saamata? Kas tuleksite toime?
Maret Maripuu: Eks ema ja isa aitaks. Kui hätta jääks.

Lahkumist kajastab ka Õhtuleht

PS. broileriks nimetatakse soomes neid poliitikuid, kes on välja kasvanud partei noorteorganisatsioonist ehk inkubaatoris välja haudunud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga