televisioon

Kuuldused kalev.ee kadumisest on enneaegsed

Eilne Päevaleht spekuleeris, et telejaama Kalev Sport kadumise ja ajakirjade kidumise järel läheb ikalduma ka portaal kalev.ee. Võin kinnitada, et seal veel ollakse elus. Vähemalt leidis minu blogi  sealtpoolt lugemist.

Minu blogi statikast nähtavad 10 viimast lugejat.
Minu blogi statikast nähtavad 10 viimast lugejat.

Kui rääkida veel Kalev Meedia kontserni ribadeks pudenemisest, siis mul on väga eredalt meeles nende endi teleuudistes Toomas Lepale ülemineku kohta tehtud intervjuu. Seal rabas uue kanali plaanidest rääkides Toomas Lepp reporteri mikrofonist (mille otsa svammil oli kalev sport logo) ja ütles sõna Kalev sõrmega kinni kattes, et “kaob ära sõna kalev.” Seejärel liigutas sõrme ja ütles, “et kaob ära ka sõna sport.” Rohkem ta ära kadumisest ei rääkinud aga minul tekkis küsimus, et MIS SIIS ALLES JÄÄB? Tuli välja, et suurt mitte midagi.

Eile tuli teade ka digitaalsest levist kanali äravõtmise kohta. Ma saan täitsa aru Toomas Lepa väitest, et 20 000 võimaliku televaataja pärast pole mõtet maksta 4 miljonit krooni aastas ehk 10958 krooni päevas. Kui kanal on kättesaadav aga kaabli kaudu, siis nähakse seda vaid suuremates linnades, kus niigi on konkurents kümnete teiste kanalitega. Digitaalses diapasoonis olles aga oleks konkurent olnud vaid 6 ja seega ka šansid suuremad. Või tahtis Lepp vihjata, et digitaalsele televisioonile üleminek on ebaõnnestumisele määratud ettevõtmine? Sest uue tehnika ostmine võib jääda poolikuks ettevõtmiseks ja inimesed saavad siis teada, et ilma telekata võib olla vägagi huvitav igapäevane elu. Pealegi on internett lähenemas järjest rohkem televisiooni pakutud võimalustele ja seniste standardite korral (tavaline telepilt on 720×526 pikslit ehk kolmandiku väiksem praeguste monitoride pildist) ei suudeta ka pildi kvaliteedi osas konkureerida. Mis kasu on rohkem kui 32″ uuest telekast kui selle pilt saadakse läbi suurendamise ja punkti interpoleerimise algsest signaalist, mis on isegi väiksem kui 15″ monitoril (800×600 pikslit)?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga