Läti ametnike miinimupalk langeb 3960 krooni peale

Meid lohutatakse, et elame veel paremini kui Läti. Või siis hoiatatakse, et kui nii ei tee nagu valitsus tahab, siis tabab meid Läti saatus ja IMF-i lõa otsa jõudmine. Läti Vabariigi murdumine ei ole olnud ilus. Jaanuaris oli valitsuskriis ja mässud tänavatel, Eesti valitsus murdus 5 kuud hiljem. Valmistuge riigieelarvest palka saavad inimesed, et ka 5 kuu pärast ehk novembri alguses kui ka kohalikud valimised on ära olnud, võivad ka teie minimaalselt garanteeritud tulud langeda 30 protsendi võrra.

Rahvusvahelised doonorid IMF ja Euroopa Komisjon nõuavad Läti ametnike nn miinimumpalga alandamist 270 latilt 180 latini (ligikaudu 5940 kroonilt 3960 kroonini), vahendas rus.db.lv. Eelarvet kärpides on Läti poliitikud väitnud, et ametnikele ei saa maksta palka vähem kui 270 latti kuus. IMFi ja Euroopa Komisjoni seisukoht sai teatavaks seimi eelarvekomisjoni istungi käigus, kus täna arutati eelarvega seotud seadusandlikke muudatusi, kirjutas Telegraf.

www.aripäev.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga