blogid ja internettinimesedpoliitika

Kõik passi taotlejad on kurjategijad!

Just sellise ülepaisutatud järelduse võiks teha Kodakondsus ja Migratsiooniameti poolt käibele võetud uutest passidest, kuhu läheb kiibile ka omaniku sõrmejälg. Varem võeti sõrmejälgi kriminaalidelt nende süütegude tuvastamiseks. Nüüd võetakse sõrmejälg kõigilt ja ilmselt väitega, et mõni neist ikka paneb kuriteo toime.

Üleüldse on tänu parempoolset poliitikat viljelenud Georg Walker Bushi administratsioonile muutunud lähenemine inimõigustele (veega uppumise simuleerimine ehk water bording) ja vabadustele.

Kui siiani pidi süüdlase süütegu tõestama, siis nüüd käsitletakse kõiki ühtemoodi kurjategijatena ja neid kõiki tõrjutakse võimaliku kurite toime panemiselt läbi ennetavate meetmete: rangeb turvakontroll, elektroonilise side jälgmine, telefonikõnede eristuste säilitamine, jne.

Maailmas on asjad pea-peale pöördumas:

  • valge nahavärviga inimesed tahavad välja näha päevitunud. Käivad selleks solaariumis või vannitoas ennast “grillimas.” Tumedanahalised aga vastupidi, helendavad oma nahka. Meenutage debatti, kas Obama pole mitte liiga heleda nahaga. Lisaks Aasias on naiste sagedaseim kosmeetiga seotud vigastus hoopiski põletused, mis saadakse naha helendamise toodete väärast kasutamisest
  • Mõnede terrorismi juhtumite pärast terroriseeritakse põhjaliku kontrolliga kõigis lennujaamades. Meenutage 2005. suve Londonis, kus inimesi lasti vaid paljajalu lennukile!
  • Kõigi inimeste asukohti monitooritakse, salvestatakse ja arhiveeritakse läbi mobiiltelefonide logifailide. Kurjategijad teavad seda ja ei lähe üksteisega kohtuma lepinguline SIM kaart taskus. Küll aga saab taolist teavate kasutada inimese suhtlusringi tuvastamiseks ja hiljem oma tarbeks ära kasutamisega (majanduslik, poliitiline võim).
  • Ühiskonna normide vastu eksijate märgistamise asemel tehakse hoopis kõik nende sarnaseks. Tätoveerimist ei peeta enam subkultuuri juurde käivaks ja seda reklaamitakse klantsmeedias. Sõrmejälgi ja silma vikerkesta fotosid võetakse kõigilt, sest isik on vaja tuvastada, et ega ta ei põgene oma eelmiselt kodumaalt võlgade pärast. Kurb, et Eesti peab kannupoisi kombel taoliste inimese vabaduste piiramistega kaasa sörkima
  • Kõik need ühiskonna jälgimise ja märgistamise meetmed tasuvad jälgitavad ise, mitte ühiskonna vastu eksinud. Mobiilfirmade logifailide süsteemi maksid kliendid, sõrmejälgede võtmise maksumaksjad, lennujaama ületurvamise reisijad, jne.
Karikatuur 1.04.2004 Financial Times. Abu Ghraib Liberty statue. Ilmus 1 aasta pärast Georg Walker Bush´i kõnet lennukikandjal, kus oli loosung Mission Accomplished ehk Missioon täidetud. See käis Iraagi sõja kohta.
Karikatuur 1.04.2004 Financial Times. Abu Ghraib Liberty statue. Ilmus 1 aasta pärast Georg Walker Bush´i kõnet lennukikandjal, kus oli loosung Mission Accomplished ehk Missioon täidetud. See käis Iraagi sõja kohta.

One thought on “Kõik passi taotlejad on kurjategijad!

  • Kes loovutavad vabaduse turvalisuse nimel ei vääri kumbagi.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga