inimesedpoliitika

Urve Palo poliitilise päranditombu jagamine

Eile jagati ümber rahvastikuminister Urve Palo juhitud ametkonna funktsioonid, sest pärast SDE põgenemist valitsuses ei nähtud portfellita ministrile enam ette eraldi ametkonda.

Ma olen ühe korra oma ihusilmaga teda ka näinud. See juhtus mai keskpaigas kui avati Nõmme turg ja ta oli seal veel SDE Euroopa Parlamendi valimiste kandidaadi ja Andrus Ansipi valitsuse ministrina. Seisis valimiskampaania telgist eemal, sees jagasid pensioniealised tädid valimismaterjale ja Urve… seisis sellest kõigest eemal, üksinda aga isegi keset inimsumma silma hakkavana. Ilmselt võis ta mõelda, et mida kirevase päralt ta teeb laupäevasel puhkepäeval ja päikselisel lõunal sellise sagimise keskel. Aga siis saabus tema juurde hea sõbranna Ingrid Tähismaa ning embas teda tervituseks. Ja Urve, tema ei tundunud enam ujedana. Ta lõi üle näo särama ja teda oli kohe mõnusam vaadata ning kuulata seda sõnadevoolu. Nüüd oli tal kellelegi kommunikeerida oma sõnade ja kehakeelega sõnumit, “ma olen ilus ja mind vaadatakse” ning see väljendus nii särama löönud näoilmes kui helisevas jutukõlas. Õnneks suhtusid mõlemad soosivalt ka enda jäädvustamisse.

Nõmme turu avamisel 16. mail 2009 nägin rahva seas ka Ingrid Tähismaad ja Urve Palot, kes ilmselgelt tundsid heameelt... vähemalt ilusa ilmaga laupäevast. Kaader autori videost.
Nõmme turu avamisel 16. mail 2009 nägin rahva seas ka Ingrid Tähismaad ja Urve Palot, kes ilmselgelt tundsid heameelt... vähemalt ilusa ilmaga laupäevast. Kaader minu videost.

Kunagi edaspidi siis kohtame neid liikuvate piltidena sarjas “Ilusad inimesed” või “Tuntud näod”. Kuid selle ajani tahan uskuda kõige paremat selle naeratuse tagant, kuigi Õhtuleht andis 17. aprillil teada:

Seltskonnaajakirja Kroonika kunagist peatoimetajat Ingrid Tähismaad tabas eile kaks lööki korraga – tema seltskonnauudiste portaal Toptop pandi kinni ja minister Urve Palo jättis sõbranna firmast tellimata kokkulepitud koolituse.

http://www.ohtuleht.ee/324963

Vähemalt kuu hiljem nägin mina nende vahel siiski sõbralikkust aga kes teab kui ussitama neil see asi võib minna.

Igatahes Urve oli täna Terevisioonis ja kritiseeris Andrus Ansipi Reformierakonna ja IRL-i vähemusvalitsuse plaani kaotada ära senine rahvastikuministri büroo. Mulle jäi meelde, et ta viitas mitmete programmide kestvusele üle (eelarve)aastate ja tulemuste ilmnemisele alles ajapikku. Mulle meenub, et kunagi olid rahvastikuministri kohal ka Katrin Saks ja Paul-Eerik Rummo aga nende saavutuseks jäi parteinoorte väljahaudumine ja mitte riikliku struktuuri tugevdamine. Urve Palo pidi aga alustama eelmisest Reformierakonna ministrist jäänud käopoegadega, kes olid nagu viitsütikuga pommid. Tuleb tunnistada, et kahe aasta jooksul pääses ta ilma märgatavate möödalaskmisteta oma töös või siis lähtus ta hoopis bürokraatide soovitatud mõistlikust mitte millegi tegemisest.

Minister Urve Palo ülesanded jagatakse nelja ministeeriumi vahel. Rahvastikupoliitikaga seotud ülesanded lähevad üle sotsiaalministeeriumile, integratsioonipoliitikaga seotud ülesanded kultuuriministeeriumile, väljaspool Eestit elavate rahvuskaaslastega seotud ülesanded haridus- ja teadusministeeriumile ning represseeritute ja represseeritutega võrdsustatud isikutega seotud ülesanded regionaalministrile.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=23873575

Urve Palo ministri ametist järgne esinemine Terevisioonis reedel 12. juunil 2009
Urve Palo ministri ametist lahkumise järgne esinemine Terevisioonis reedel 12. juunil 2009

Peaminister Andrus Ansipi ettepanekul ametist vabastatud siseminister Jüri Pihl ja rahvastikuminister Urve Palo said kumbki üle 300 000 krooni lahkumishüvitist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga