Milleks eestile lastetusmaks?

Minu meelest näitab see ettepanek väga selgelt praeguse valitsuse programmi (meeleheidet raha otsimisel). Lubadused tulid nii suured, et nüüd on vaja leida igasuguseid põhjusi kroonide kogumiseks. Ma ei räägi tubaka, alkoholi ja kütuse aktsiiside järsust ja ennaktempos tõstmisest, sest esimesed kaks pahet mind ei vaeva ja kolmaski jätab ükskõikseks, sest mul pole seda kusagile tankida.
Ometigi olen ma kahe käega selle lastemaksu poolt (samamoodi kui pahelist tubakat ja alkot maksustatakse, et sellega tervemaid ravida = lastetud peavad toetama lapse saanuid), sest laps on juba muudetud kaubaks. Kui sul on laps, siis sa pead talle ostma lasteaia koha, maksma hariduse lisakulusid, rääkimata vahendajate nuumamisest lastekaupade kohati topelthindadest (võrreldes lasteriideid/mänguasju lähinaabrite tasemega). Esialgu saad küll 1,5 aastat tagasimakseid (emapalk) kuid siis hakkad lapse kulutusi tasuma täie rauaga. See on küll veidi liialdatud võrdlus, kuid narkoärikad annavad ka esialgu tasuta proovida. Narkost võib veel läbi võõrutuse paraneda, kuid laps on kohustus kogu eluks ja tema kulude pealt kokku ei hoita. Pigem näpistab lapsevanem selle enda arvelt.
Ma pole täpselt aru saanud, miks on vajalik järsku eestlaste arvu suurendamine läbi sündimuse tõstmise. Eesti Vabariigis on viimased 17 aastat olnud iive pidevalt negatiivne. Aastatel 1991 kuni 2007 on eestlaste arv vähenenud 41 092 eestlase võrra ja see ei häiri eriti kedagi (Vabadussõjas hukkus 3600 eestlast ehk 11 korda vähem ja neile püstitatakse Harju mäele ristisammas. tervelt 140 miljoni eest!). See on keskmiselt 6 eestlast päevast ning seda vabaduse ja demokraatia tingimustes. ENSV ajal sellist jama ei olnud, et põlisrahva iive oleks olnud negatiivne. Seejuures pole arvestatud emigratsiooni. Mind täitsa huvitab kui palju saadakse 2011 aasta rahvaloenduse järgi elanikke kokku. Pange tähele, et seekord ei kasutata mitte ainult elukoha järgset rahvaloendust, vaid võetakse andmeid ka registritest, et need, kes püsivalt siin juba aastaid ei ela, kuid näiteks omavad veel kodakondsust ja isikukoodi ikka “rahvastiku” hulka saaksid loetud.
Mõte läks küll pikaks aga ehk elate üle. Ma olen rääkinud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga