Video: Eesti masu hümn – Oih, meie majandus on kriisis!

MASU ehk Majanduse Surm on Eestis täitsa möllamas. Käibemaksu tõus lööb kõiki teenuseid ja kaupu. Lisaks kütuse aktsiisi tõus ja töötuskindlustuse makse tõus 4,5 protsendi peale palgast.

Ometigi on olemas ka MASU hümn: Raekoja plats 15. mail 2009. Minu enda filmitud, muideks.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=w6iVysd0DAY]

Mulle meeldib eriti nende noorte naiste kilkamine: oih, oih, oih meie majandus on kriisis, kriisis! Selle järel aga mis teeb rahvas? Rahvas plaksutab, nagu lambakari, et meil TALSE on lumme kukkunud ja euribor on kõver. Ma muidugi saan aru, et see oli eneseiroonia segatuna lauljate pingutuse väärtustamisega. Või olid siis kõik seal turistid, sest vaevalt mõni normaalne eestlane liiguks tööpäeval kell 15 ajal Raekoja platsil.

Eesti Vabariiig taastamise alguspäevil oli vist Eesti Pangas väljapaistval kohal tegelane Rein Otsason. Tema nime pilkas Ivar Vigla, kes ühes saate lõigus pani kaupade defitsiidile vaid ühe repliigi: otsas on.

Nüüd 2009 aastal juhib tööandjate keskliitu mees, kelle nimi on Tarmo Kriis. Ärge te midagi siin töövõtjad kilgage, et teil on kriis. Nagu vanarahvas teadis, siis kurja ei kutsutud kunagi õige nimega ja öeldi ikka võsavillem, metsakutsu, kriimsilm, hallivatimees või veel midagi muud. Täna just tuli TV3 uudistest teade, et pühapäeval lõppenud laulu- ja tantsupeo üks (tantsu)üldjuhte sai proovide ajal teate oma koondamisest alates juulist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga