blogid ja internettinimesedmajandus

Kulude kokkuhoiuks kasutage kodukontorit

Majanduskriis või masu (majanduse surm) möllab endiselt täis tuuridel ja ettevõtjad peavad kulude kärpimiseks uusi kohti leidma. Seekord siis väike teade kinnisvara sektorist kus maaklerid loobuvad büroodest ja tegutsevad kodukontoris.

Juba üle aasta kodukontoris tegutsenud Järva kinnisvara juhataja Sven Prees ütles, et põhiliselt käib tegevus interneti kaudu. Kuna turg on vaikne, siis kontoris nagunii palju ei käidaks. «Seis on ikka sama nutune, suurt vahet pole, kus kontor asub,» ütles Prees.
Ta selgitas, et nad sulgesid kontoriuksed kohe, kui märkasid, et möödunud aasta kevadel turg seisma jäi.

Mai keskel pani kontoriuksed kinni ka kinnisvarabüroo Arco Vara. «Tööd on vähemaks jäänud, pole mõtet hoida ühele inimesele 40ruutmeetrist kontorit ning selle eest kogu aeg püsikulusid maksta,» põhjendas Arco Vara Järvamaa hindaja/maakler Lea Kerma.

http://www.jt.ee/?id=146374

Pildil Arco Vara Rakvere kesklinnas suletud kontor. 12. juuni 2009 foto Virgo Kruve
Pildil Arco Vara Rakvere kesklinnas suletud kontor. 12. juuni 2009 foto Virgo Kruve. Kliki suuremaks.

Minu meelest on kodus töötamise võimalus kaasaegse ühiskonna üks parimaid rakendusi. Hoiab kokku märgatava aja, sest jäävad ära sõidud. Muidugi igaühele ei sobi omaette töötamine ja vajab teisi inimesi enda ümber. Kuid pole ka mõtet töölaua pärast maksta endiselt ülehinnatud turul soovitud üüriraha.

Infoühiskond võikski tähendada info, ideede ja failide liigutamist ning inimestele võimalust seda kõike teha ilma kodust lahkumata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga