Eesti vaesus on Euroopa esiviisikus

Väikest norimist reformierakonna loosungi kallal, mis lubas meid viia 5 rikkama hulka vaid 15 aastaga:

Vaesuse statistika on meil 2007. aasta kohta. See ütleb, et 41 protsenti 65aastastest ja vanematest inimestest on vaesed. Ometi on valdav enamik neist kogu oma elu tööd teinud, kuid neile makstav elatusraha ei võimalda vanaduspõlves normaalset äraelamist. Mis puutub vaesusesse, siis selles osas oleme vaieldamatult Euroopa esiviisikus, veelgi vaesemad on pensionärid vaid Lätis ja Küprosel.

Sellises olukorras kõlavad kummaliselt üleskutsed vähendada pensionäride elatusraha, et siis langeksid hinnadki. Tundub, et praegusele Eesti valitsusele käib kujunenud olukorrast väljatulemine üle jõu.

http://www.parnupostimees.ee/?id=148936

Minul ei ole mingeid pensioni sambaid ega fonde aga ma tunnen kaasa neile, kes olid sinna sissemakseid teinud alates 2002. aastast ja vaid 7 aastat hiljem võivad näha, et nende väärtus on isegi väiksem kui sinna makstud raha. Peab olema ikka eriline pensionifondi halduri ajuehitus, et buumi aegadel kogutud sissemaksetest jääks kriisi saabudes vaid kahjum!

Punasega on näidatud Eesti pensionifondide tootlus, mis on ELiidus kehvim -33 protsendiga. 9.04.09 TV3
Punasega on näidatud Eesti pensionifondide tootlus, mis on ELiidus kehvim -33 protsendiga. 9.04.09 TV3

See foto on Andrus Ansipi näppude vahel olevast graafikust.

Valimistel näeme, raisk!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga