Kääbiku telekanal Kanal 2 näitab kordusosi seriaalidest

Nüüd natuke hammaste krigistamist ja viginat Eesti erakanali Kanal 2 üle, mille programmist võib leida “kes teab mitmekümnes kord” eetrisse paisatavaid seriaale.

pilt telekavast www.kava.ee tänase päeva kohta.
pilt telekavast www.kava.ee tänase päeva kohta.

Kas keegi teab mõnda argumenti, miks ma peaksin juba möödunud sajandil eetris olnud teleseriaali nüüd veelkord vaatama ja järgmisest aastast üle minema ka digitaalse televisiooni vastuvõtule, et ka aastal 2011 seda veel järjekordne kord üle vaadata?

Ühesõnaga üks näide, et digitaalsele televisioonile ei ole mõtet kodudes üle minna. Praegune analoogtele pilt tuleb 640×480 pikslit mõõdus, digitaalne televisioon on 720×576 pikslit. Seega on pildi suurus vaid mõned kümnendikud aga analoogsignaal ei hangu, seevastu digitaalne pilt muutub ruuduliseks. Muideks, isegi minu esimesel arvutil aastal umbes 1997 oli 15″ ekraan ja piksleid 800×600. Seega ei näe mina küll, et mingist otsast oleks televisiooni pilt paremaks läinud.

Eriline kaastunne neile moodsate telekate ostjatele, kelle jaoks muidu umbes 24 sentimeetri laiune pilt suurendatakse meetri suuruseks. Mõelge kui palju sinna vahele joonistatakse “õhust” punkte, et vähegi vaadatav pilt kokku tuleks.

Ainus digitaalse televisiooni eelis on EPG kui ma terminiga ei eksinud ja tähendab elektroonilist saatekava sama kanali kohta ning ühtlasi võimalust selle järgi näiteks saateid salvestama panna, et neid hiljem läbi vaadata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga