majandus

Kaubamärgi vaidlusega Kuld Lõvi trahter läks haamri alla

… seda siis pankrotivara hulka sattumise mõttes.

Möödunud aastal oli see suur vaidlus kaubamärgi Kuld Lõvi teemal, kus Tallinna kinnisvara ärimees oli selle registreerinud ja pidas kohatuks sama nimelise söögikoha tegutsemist. Soovile intellektuaalset omandit tunnistada reageeriti aga rusikad püsti kogu kaubamärgi temaatika ründamisega. Nii juhtub kui “ärimehed” ei tea tuhkagi kaubamärgist, selle piiridest ja teemat kajastavad inimesed kirjutavad sellest kui patenteerimisest.

Ma muidugi ei arva, et see kaubamärgi vaidlus põhjustas kuidagi trahterit hallanud firma pankroti aga isegi kui meedias saadud kajastused ei päästnud ansiplaste ja laarikute korraldatud majanduse surmast, siis poleks ka Patendiameti eitav otsus kaubamärki registreerida neid kuidagi aidanud. Ilmselgelt said firmale hukatuseks mitte ärinime muutumine teise firma kaubamärgiks vaid ennekõike MASU ehk majanduse surm ja ilmselt vead firma juhtimisel. Kas võeti liiga palju raha välja, tehti laenurahaga lollusi või lihtsalt varastati.

Pankrotis OÜ Autoimprexi pankrotihaldur müüb avalikul kirjalikul enampakkumisel võlgnikule kuuluvat trahteri Kuld Lõvi kinnistut alghinnaga 2,8 miljonit krooni.

http://www.parnupostimees.ee/?id=156786 27. august 2009

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga