Kõrts, Kristus, kirik, kurjus, kelmus…

ETV näitab igal pühapäeval poole tunni pikkust saadet “Ajalik ja ajatu”. See on mõeldud kristliku usupimeduse kütkes olijatele. Siiski, ka judeo-kristliku traditsiooni skeptikul on sealt mõnikord uut avastada. Näiteks alkoholi pakkumist pühakojas.

kirikus veini pakkumine alkohol 11. oktoober 2009 Ajalik ja ajatu
kirikus veini pakkumine alkohol 11. oktoober 2009 Ajalik ja ajatu. Selle jeesuse vere järgi on isegi järjekord tekkinud. Foto ETV.

Ma üldse ei imestagi, et kunagi kirjutati kroonikates maarahva kohta, et nad kõik olid silmini purjus, kaasa arvatud raugad ja lapsed.  Järgnevate sajandite jooksul joomarlus ei vähenenud, kirikutes teostati ühiskonna üle mõttekontrolli (pihil käimine, preestrile pattude ära rääkimine) ja lasti alkoholismil vohada. Mida pahedest puretum ühiskond, seda lihtsam oli ja on seda vaos hoida.

Kui siit edasi mõelda, siis miks ei suudeta 8 aastat pärast Afganistanist Talebani kukutamist endistviisi piirata heroiini voolu Lääne-Euroopasse? Kas seda üldse tahetigi, sest Taleban teatavasti oli seal ainus riiki valitseda üritanud ideoloogia ja valitsusaparaat, mis reaalselt tegeles moonide kasvatamise piiramisega. Nende jaoks oli narkootikumide müügist saadud raha sõjas kasutamine taunitav. Tadžikkidest moodustunud Põhjaliit taolist dilemmat ei tunnistanud ja narkoraha toel ning Bushi abil kukutati ka islami režiim võimult. Aastal 2006 moodustas heroiin vähemalt 60 % Afganistani SKPst ja pealinnas Kabulis oli 500 000 narkosõltlast. Nende päevane doos maksab 1,5 kuni 2 dollarit. Siit ka soovitus Eesti Haigekassale, et võiksite kaaluda narkosõltlaste saatmist sinna riiki, sest mõnuaine on praktiliselt tasuta.

Mis puudutab kirikut, kurjust ja kelmust siis täna tuli kohtu otsus mõista süüdi Armeenia õigeusu preester pedofiilias (kasutas 9-aastast poissi).

etv pedofiilias kohtotsus kirik vaimulik armen andranikjan
etv pedofiilias kohtotsus kirik vaimulik armen andranikjan

Ta oli ka üks tosinast vaimulikust, kes käis 22. juuni hilisõhtul õnnistamas tehnofallost või Vabadussõja võidusammast. Juba sellel ajal oli kohtus pooleli tema süüdistus 9 aastase poisi noku näppimises. Mis teha kui hunt poeb lamba nahka ja varjub semiidi suguharu muinasjuttude raamatu taha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga