Mina põen ka bänneri pimedust ehk ei näe reklaame

OKIA blogis on kurdetud bännerite näitamisest teenijate rasket saatust: inimesed olevat jäänud bänneritele pimedaks ehk aina vähem tehakse neil klikke. Ilmselt olen mina üks neist, sest olen Ad-Block abil eemaldanud 98 % bänneritest. Ilmselgelt ei saa ma neid mitte nähes nendel ka klikkida või märgata.

0808364 banneri pime kaupo kalda
Bänneri pimedus levib interneti kasutajate seas ja Kaupo Kalda on selle pärast mures. foto blog.tr.ee

Kes Äripäeva loeb, siis teab, et neil on alati internetis ülemine 20 % ekraanist pandud bänneri alla. Mina muidugi olen selle juba ära unustanud, sest minu arvutis näeb äripäeva leht ilma reklaamita hoopis selline välja: artiklid algavad kohe lehe ülemisest otsast. Kõik tänu Firefox brauserile ja adblock filtrite kasutamisele.

0808365 selline on bänneri pimedus koos adblock kasutamisega
selline on bänneri pimedus koos adblock kasutamisega. autori arvuti ekraani pilt.

Mulle meenub, et lugesin vaid mõned nädalad tagasi Postimehest(?) artiklit, et Ad-Block tarkvara abil reklaamide nägemisest keelduja on halb inimene. Ta nimelt ei vaatavat raha eest ülal peetavat pinda ja sellega lausa “varastavat” sealt kõrvalt lugedes sisu. Minu meelest ei ole vahet, kas ma näen reklaame või mitte kui ma neil niikuinii ei kliki.

Lisalugemine Ad-block plugina ja firefox brauseri kohta www.eestiekspress.com ning internetis lehekülgede lugemine muutub märksa kuivemaks. Adblock filter, mida ka ise kasutan on www.eestiekspress.com/adblock.txt aadressil. Samuti on seal üsna palju kirjas vaid märksõna adblock peale.

Tähelepanu,  Microsofti toodetud brauser IE ehk Internet Explorer ei võimalda reklaame eemaldada ja selle kasutajad peavad sundvaatama kogu interneti lehe sisu ning selle seast siis “pärleid” välja sõeluma.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga