eliitinimesed

Keskerakonna aktsiad ja armumeeter läksid langusse. Vilja ja Edgar Savisaar lahutavad abielu

Eelmisel nädalal oli meedias Keskerakonna ihuagentuuri Idea AD esitatud pankroti avaldus Harju Maakohtule. Täna tuli teade, et Vilja ja Edgar Savisaar lahutavad 13 aastat kestnud abielu. Keskerakonnal on tormilised ajad.

Mulle meeldis ühe keskealise töökaaslase naiseliku tarkusega öeldud lause: naine vaatab meest vaid palgapäeval koju toodava raha järgi. Kindlasti oli selles aastakümnete jooksul kogunenud tarkust ja enda kaasinimeste jälgimisel tekkinud järeldusi.

Selle peale polegi imestada, et Vilja Savisaar ei näinud Edgaris materjali järgmisteks Riigikogu valimisteks ehk siis võimalust peaministri prouaks saada. Ega ka mitte võimalust sama 2011. aasta sügisel saada Kadrioru lossi prouaks ehk siis presidendi abikaasa ametihüvede saamiseks. Tema enda elu on Brüsselis avatud uuteks väljakutseteks vähemalt aastani 2014. Siis toimuvad uued Euroopa Parlamendi valimised.

Edgar Savisaar ja Vilja Savisaar otsustasid abielu lahutada. Sellel pildil 20. septembril 2008 on nad Harju mäel Vabadussõja võidusamba nurgakivi panemise tseremoonial. Nüüd seisab Edgar selja taga Jüri Pihl aga saame 2011. märtsis näha, kas see on sama tõhus kui Vilja senine toetus kampaaniates. Foto Virgo Kruve
Edgar Savisaar ja Vilja Savisaar otsustasid abielu lahutada. Sellel pildil 20. septembril 2008 on nad Harju mäel Vabadussõja võidusamba nurgakivi panemise tseremoonial. Nüüd seisab Edgar selja taga Jüri Pihl aga saame 2011. märtsis näha, kas see on sama tõhus kui Vilja senine toetus kampaaniates. Foto Virgo Kruve

Minu enda kokkupuuted mõlema kõnealuse isikuga võimaldaks veel teisigi põhjusi loetleda selle võimuabielu kohta aga jätan selle tegemata. Selleks on olemas palgalised ajakirjanikud nendes veel vähestes alles jäänud ajakirjades, kes kirjutavad seltskonna teemadel. Kahju, et ajakiri Bravo pandi koos Kalev Meediaga kinni, sest nüüd peab seda lahkuminekut kajastama PBK-s kui ainsas tõsises kanalis muukeelsete eestimaalastega suhtlemiseks.

Kuid loeme abielu lõpetamise kohta nende endi avaldusest (KE vahendusel):

Edgar Savisaare ja Vilja Savisaare teadaandmine Eesti meediale

Meie 1996. aastal sõlmitud abielu on lõppenud ja me oleme esitanud ühise avalduse meievahelise abielu lahutamiseks. Otsus abielu lahutada on meie ühine otsus. Meil puuduvad erimeelsused kooselu lõppemise põhjuste osas ja meie vahel pole muid vaidlusi.

Meievahelise abielu lõppemise põhjuseks oli avaliku ja poliitilise elu ühildamatus perekondliku argieluga. Ühel hetkel meie teed lahknesid ja seda vaatamata mõlemapoolsetele üritustele perekonda säilitada.

Poliitiliselt esindame endiselt sama maailmavaadet ja loomulikult jätkame koostööd Keskerakonnas. Ka isiklikult oleme jäänud teineteise suhtes mõistvateks kaaslasteks. Meie tütar Rosina on saanud täisealiseks ja omandab käesoleval ajal kõrgharidust Prantsusmaal.

Rohkemat sellele avaldusele ei ole meil midagi lisada.

Lugupidamisega

Vilja Savisaar ja Edgar Savisaar

Ma olen üldse pannud tähele, et viimasel paaril aastal on inimeste kooselulisi suhteid rohkem proovile pandud. Umbes aasta tagasi sai seda H.-ga arutatud ja isegi toona ei saanud me aru põhjusest, miks aastaid koos olnud inimesed on hakanud järsku suhteid katkestama. Nüüd tagantjärgi võib arvata, et eks omajagu oli sellel süüd ka halvaks kiskuval majanduslikul olukorral ja kahe kõrva vahel raha lugemise masinat omavad naised tegid siis selle järgi oma plaane.

Igatahes saab olema huvitav küsimus, et kes on Edgar Savisaare puhul see “Liis Lass”, kes abikaasade lahku minekust ka rõõmustab ja hüüab – Jee. Teatavasti ei hoidnud ärijuhtimist õppinud Liis Lass oma südame ligidal mitte eriti kaua muusikut Elmar Liitmaad. Nad läksid ka lahku majanduse langema hakkades.

Vello42 tutvustus “filmile” Terminaator 5: Juulikuu lumi (juuli 2009)

Kuna termikad on tugevad ja neid pole õnnestunud likvideerida juba 22 aastat, siis on tuleviku vastupanuliikumisel viimaks küpsenud kaval plaan. Nimelt peab kaunis vastupanuliikumise juhtfiguur ja meediastaar, keda mängib Liis Lass, infiltreeruma Terminaatorite sekka ning seestpoolt õõnestama nende organisatsiooni, kuni see lakkab eksisteerimast. Tema primary objective on võrgutada ansambli küborg-kitarrist Elmar Liitmaa ning panna ta oma armastatud bändist võõranduma.
Filmis on palju ülivõimsaid eriefekte. Eriti tasuks silmad lahti hoida, kui võimas terminaatorite pealik Jaagup Kreem viskab paljastatud Liis Lassi bändiproovist välja ja kütab seejärel lauatennisereketiga võimsa löögi Elmar Liitmaa robot-munadesse, mille tõttu viimane paiskub Taisse. Mega efektne on ka stseen, kus Liis Lass programmeerib ohtrate Galliano shot’ide ja shampanja paukude saatel ohtliku viiruse nimega www.lass24.ee ning üritab seda Eesti meediaserverisse uploadides kogu terminaatorite liitlaste sidesüsteemi kokkujooksutada ning sel moel siis võitu saavutada.

http://www.vello42.com/?p=2759

Omamoodi huvitav on poliitikute abielude juures lisaks nende kestvusele ka vigade andestamine. Näiteks Hillary Clinton andestas oma mehe avalikuks tulnud kõrvalhüppe Monica Levinskyga ja jäi tema abikaasaks edasi. Muidugi, vastu teeneks on olnud Bill Clintoni täielik toetus tema senaatori karjäärile, seejärel presidendiks pürgimisel ja nüüd välisministri ametis.

Kuulsatest inimestest rääkides peaks ära mainima ka miljardär Tiger Woods´i suhte kriisi jõudmise. Seal oli ka põhjuseks rohkem kui tosina armukese ilmsiks tulek. Saame näha, kas valge rootslanna andestab selle ja nad kasvatavad koos mulati tütre üles või lähevad kumbki eraldi teed.

Igatahes on ka Keskerakonnal ees keerulised ajad nii aktsionäride ehk laenu andnud isikutega suhtlemisel, et valimistel jäänud võlgnevused tasuda kui valmistumisel järgnevateks valimisteks. Kui minul oleks suurem summa raha saada, siis ma tahaks küll sedavõrd tugeva imagoloogilise mõjuga mehe puhul näha korras eraelu. Kui see ei laabu, siis tunneksin muret järgmiste valimiste tulemuse pärast. Mitte nende kümnete tuhandete naisvalijate pärast, kes said pidevalt lugeda Savisaarte perekonnast aga kasvõi tervise aspektist. Oleks keegi kasvõi ületöötamist takistamas, sest ühe korra on Keskerakonna esimees juba südame jamade pärast haiglas olnud. Mehed aga teadagi, jõuavad enda algatusel arsti juurde alles siis kui on lootusetult hilja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga