inimesedmajanduspoliitika

Püha* Jüri Pihl heitleb 3 pealise Reformilohega.

Tahate teada, miks Eestisse tuli MaSu ehk majanduse surm? Selle põhjuseks on viimased tosin aastat valitsusse kuulunud Reformierakond, kes valis 2007. märtsis valitsusse uued kaaslased. Selle järel läkski riik paremale kreeni, majandus kiskus kiiva ja 115 000 töötut kukkus üle parda. Aga selle eest on meil uus pärandamise seadus (isegi pärast surma võib inimene pankrotistuda aga juriidilise isiku pankroti järel ei saa nõudeid esitada temaga seotud inimestele), kõrgemad aktsiisid (tubakas, alkohol, autokütus, kaugküte, hotellide majutus, ajakirjandus) ja uus töölepingu seadus.

Lohetapja püha Jüri Pihl asus võitlusse kollase Reformierakonna koletisega.

Teisipäeva enim meedias kajastatud teema on vaieldamatult Jüri Pihl ja tema KAPOle esitatud kahtlustused. Nende järgi olevat ta süüdistanud Reformierakonna 3 pealist lohet riigi reetmises. Täpsemalt siis venelastele viisade andmise keelu tühistamise juhtumis olid tal kahltused peaminister Andrus Ansip, justiitsminister Rein Lang ja välisminister Urmas Paet käitumisega seoses ja ta samas asjas KAPOs ülekuulamisel olles ta siis neile ka tähelepanu juhtis.

sde lohe tapja jüri pihl teab ja kapos välja veab. Autori tõlgendus SDE KOV valimiste reklaamist. Draakon on kollase-roheline selle pärast, et Reformierakond ja Keskerakond on mõlemad sama ideoloogiaga: liberaalsed.
SDE lohe tapja jüri pihl teab ja kapos välja veab. Autori tõlgendus SDE KOV valimiste reklaamist. Draakon on kollase-roheline selle pärast, et Reformierakond ja Keskerakond on mõlemad sama ideoloogiaga: liberaalid.

Ma olen seisukohal, et tegemist oli kunstlikult ülesse puhutud skandaaliga, et selle varjus jääksid kajastamata olulisemad teemad. Samal päeval kinnitati ju Riigikogu poolt kaks olulist asja.

Esiteks tõsteti kõrgemate riigiametnike palgad seosesse euroga. Alates 2011. hakatakse presidendi, peaministri ja Riigikogu spiikri palgaks oleva 5200 € (kroonides umbes 81 000) järgi arvestama koefitsendi vahendusel ka kõiki teisi avalike teenistujate palku. See oli väga ebapopulaarne teema, sest Eurostati antud 15 % tööpuuduse ja -16 % kvartalis langeva majandusega riigis ei oleks põhjust kinkida peaministrile lisaks 19 000 krooni.

Teiseks tegi Riigikogu otsuse, et inimesed peavad senise 63 aasta asemel töötama hoopis 65. eluaastani. Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles selle kohta ETV AK uudistes nii kenasti, et !nüüd on inimestel õigus kauem töötada.” Minu meelest on see muidugi kohustus aga tuleb tunnistada Pehkinud Hanno kiiresti omandatud demagoogia võimeid.

Jüri Pihl teab ja kapos välja veab.

Mul on lõhestunud tunded Jüri Pihli suhtes. Ühelt poolt ei ole ma veel leppinud, et umbes aprillis ehk 8 kuud tagasi oli Sotsiaaldemokraatlik Erakond selles parempoolses valitsuses ja täiesti puudli rollis. Samuti on nad kunagiste Mõõdukatena juba varem näidanud oma lojaalsust pigem parempoolsete parteidele ja mitte ideoloogiliselt lähemal asuvale Keskerakonnale. Seega ei pea mina teda Keskerakonna jaoks üldsegi väärtuslikuks liitlaseks.

Teiseks rünnatakse Reformierakonna ja IRL-i kontrolli all olevate meediate vahendusel halastamatult kõiki Keskerakonnaga koostööd tegevaid erakondi. Meenutage kasvõi Rahvaliidu ja Villu Reiljan kannatuste rada. Pealegi on paremäärmuslus tasakaalustamiseks vaja rohkemaid erakondi kui praegu on silmapiiril. Samuti on nende liit just nii tugev kui on selle nõrgim lüli (antud juhul SDE, kelle esimehena Jüri Pihl langes ka süüdistuste alla). Ega Sotsiaaldemokraatlik Erakond ei ole sugugi ühtne vasakpoolsete parteide leeri kuulumises ja vahivad endiselt parempoolsete poole. Üheks selliseks viimati kirjeldatuks on nii Eiki Nestor (kunagine Mõõdukate minister, laarikute kannupoiss) kui rakenduseta jäänud Andres Tarand. Temal on ilmselt kultuurišokk, sest Brüsseli töölt tagasi kutsumine on temas esile kutsunud halvimate iseloomujoonte vohamise. Vanaisa Andres läks isegi Terevisiooni, et ainult pildikasti sisse saada ja kasvõi jõulukaartide tegemisega inimeste nägemisvälja risustada.

Kolmandaks on Jüri Pihl ilmselt asunud kindlustama oma tagalat. Herman Simm on nii mõnelegi inimesele meelde tuletanud, et parem on iseenda tagalat kindlustada ja seda pigem varem kui hiljem tehes. Samuti selgub nüüdsest Püha Jüri järgi katsumisest, kas ta tegelikult ka teab ja (kapos) välja veab, nagu räägiti 18. oktoobri KOV valimiste reklaamides. Mina olen praegu arvamusel, et Jüri Pihl ja tema “teadmised” on müstifitseeritud või üle hinnatud. Üks asi on omada ligipääsu kõigile riiki juhtivate inimeste kohta käivale informatsioonile aga hoopis teine asi on selle kasutamine nii, et sinu enda kõrvad sealt välja ei hakkaks paistma. Ilmselt suur osa infost on ka selline, mille avalikuks tulekul peaks hakkama riik ise selle leket uurima, sest materjalid on olnud jõustruktuuride käsutuses.

Ühes olen ma aga küll kindel, et tegemist on Jüri Pihli 2011. aasta Riigikogu valimiste kampaania algusega. Kui ta selles praegu käivas infosõjas aga auklikuks lastakse, siis pole temast ilmselt kasu ei Keskerakonnal liitlasena ega ka Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal esimehena. Järgmine esimehe valimine toimub neil aga alles 2011. mais.

Soovin edu Jüri, et oravad saaksid ikka krõbedalt grillitud.

pihl tuleb pika ilu peale, Reformierakond ja orav on vardasse ajamisel
Pihl tuleb pika ilu peale, Reformierakond ja orav on vardasse ajamisel. Katkend SDE reklaamist, autori foto.

* Kunagi oli poliitikute seas püha nimetuse vääriline ainult Edgar Savisaar. Selle nimetuse andis talle Heimar Lenk ühes Tegelikkuse KesKus telesaates millalgi 2004. aasta paiku. Oktoobris 2009. kuulutas Sotsiaaldemokraatliku erakonna reklaame teinud agentuur iseseisvalt Jüri Pihli pühaks ja valmistas ka temast lohe tapjana skeemi, mis avaldati ajalehes KesKus.

** Jüri Pihl, sotsiaaldemokraatide Tallinna abilinnapea

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga