Hiina pehme propaganda 963 kHz Radio86.com pealt

Kuulasin täna esimest korda kell 7.00 eetris olevat ametliku Hiina koostatud aga eesti keelde tõlgitud programmi. Peab kohe ütlema, et see meenutas Ameerika Häält. Isegi muusika oli läänelik, kahel või kolmel laulul kõlasid isegi inglise keelsed sõnad. Paras pettumus, sest eile õhtul 22 ajal edastas sama sagedus hoopis teistsugust muusikat, mis ilmselt oli midagi hiina klassikalise muusika hulka kuuluvat ja pean ütlema, et see kõlas isegi romantiliselt. Tänane valik aga jättis mulje, et Eesti jaoks on ära tõlgitud mingi USA programm ja pandud sisse ka vastavad artistid. Näiteks täna oli mingi Ameerika-Hiina segaperes sündinud 27 aastane mees, kes oli sündinud Havail aga siis kolinud Hong-Kongi elama. Lisaks mainiti ära tema suur keelte oskus aga ka seda, et eelistab mandariini keelt kantoni keelele (need on hiinlaste 2 suuremat dialekti).

Samuti jättis mulle kummalise tunde sealne uudiste valik. Näiteks Dalai-Lama kohtumine USA presidendiga ning selle vastu protestimine. Kui mõttekas on oma vaenlase või saates kasutatud definitsiooniga “separatist” tegemiste kajastamine? Samuti kõlas uudis mingi häkkerite grupi vahistamisest, kes loos toodud täpsustuste järgi pakkusid ilmselt vahendeid hoopis hiina tsensoritest mööda minemiseks, hoopis imelikult. Häkkimine on igal minutil aset leidev tegevus ega vajaks selle pärast eraldi rõhutamist.

Igatahes tunnen ma head meelt sellest, et Hiina on pööranud pilgu ka Eesti poole. Ma ei ole uurinud aga kui selguks, et näiteks sarnast programmi Läti ja Leedu jaoks ei toodeta, siis tunneksin ennast ilmselt ka väljavalituna. See kõlaks samamoodi kui Pekingi eeslinna jaoks eraldi raadio käivitamine ja programmi koostamine. Meie mastaabis siis midagi Ruhnu raadio sarnast.

Igatahes täidaks see jaam umbkeelsete eestlaste inforuumi aga minu jaoks polnud sealt eriti palju kuulata. Samuti ei vaata ma ka Kanal 2 saateid, sest see kanal ei ürita olla targem ühestki oma vaatajast kui väljenduda poliitiliselt korrektselt.

Vaatasin praegu selle jaama kodulehte ja selgus, et siiski Leedule mõeldud programm on ka olemas. Vaesed lätlased, neid on jälle ignoreeritud. Ilmselt siis kell 8 algaski leedu keelne programm, sest laulud on samad.

Samuti lisan, et kui kirjutada meile omaselt raadio86 siis saate hoopis ühe albaanlase lehele.

Seega, õige link propaganda kanalile oleks järgnev
http://ee.radio86.com

Hiina programm edastava radio86 peal on draakon ja üleval nurgas kuusnurk. Üsna huvitav oleks teada nende seost juutidega.
Hiina programmi edastava radio86.com peal on draakon ja üleval nurgas kuusnurk. Üsna huvitav oleks teada nende seost juutidega.

Ma ei saanud ka märkamata jätta, et radio86.com avalehel ilutseb pool tosinat kuusnurka.

Seega kasutage kriitilist mõtlemist selle programmi kuulamisel ja kahelge info esitamise motiivides. Ma ise otsustan selle raadio kuulama jäämise järgmise nädala lõpuks, sest inimesel on ainult 1 elu ja seda sellise pehme propaganda jaoks tarvitada ei ole mõistlik.

PS. raadio leiab 963 kHz pealt ehk kesklaine (tähistus AM, vanadel vene raadiotel CB). See oli postitus number 777.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga