Blogi statistika analüüs

Võtsin täna ette väikse võrdluse loetavuse ja kirjutatud artiklite arvu vahele. Järgnevates tulpades on siis päeva kohta tehtud külastused ning neile kantud kollaste punkidega tehtud postitused. Suurusjärgud ei ole mõõtkavas! Loetavus on vahemikus 0 kuni 8 postitust päeva kohta (graafikul kollaste joonte ja punktidega) ja minu pealiskaudse mulje järgi ei mõjuta nende arv eriti päevast külastatavuse tulpa. Igapäevane külastatavus jäi vahemikku 67 kuni 192 ja ei tundunud sõltuvat ka nädalapäevast. Loomulikult oli see laupäeval ja pühapäeval mõnevõrra väiksem kui nädala sees aga see ei olnud regulaarselt miinimumi lähedal.  Kuigi tehtud postituste arvul oli positiivne mõju  loetavusele, siis näiteks 4 päevane paus (14. kuni 17. mai) tõi vaid väikse kahanemise ja kolmandast päevast alates hakkas jälle hoopis kasvama ning lõpuks ületas viimase postitustega (3 tk) päeva loetavuse.

Virgo Kruve blogi loetavuse statistika viimased 30 päeva ja võrdlus tehtud postitustega. Legend: kollasega on märgitud päeva jooksul tehtud postitused (vahemikus 0-8)
Virgo Kruve blogi loetavuse statistika viimased 30 päeva ja võrdlus tehtud postitustega. Legend: kollasega on märgitud päeva jooksul tehtud postitused (vahemikus 0-8)

Tähelepanu! Tabel on toodud vahemikus 24. mai kuni 24. aprill. Reeglite järgi on õige esitada aegtelge vanemalt uuemale aga läksin kergema vastupanu teed ning lihtsalt keerasin counteri graafikut ja selle tõttu on vanemad sündmused hoopis tabeli paremal ääres. Tabeli all ääres on loetavus päeva kohta ja kuupäev.

Ma peaks nüüd midagi põhjapanevat sellest ilusast rohelisest ja kollaste täppidega tabelist tuletama aga ma ei leia sealt valitsevat trendi. Oli kogunisti 12 päeva 0 postitusega, 6 päeva 1 postitusega ja 4 päeva 3 postitusega aga need kaks näitajat ei võngu koos. Nii loetavus kui postitused käivad oma soovide järgi ja kuigi postitamine mõjub loetavust tõstvalt, siis blogimata jätmine ei too võrreldavat vähenemist. Seejuures ei langenud 0 postitusega päevadel loetavus ja võis kohati olla isegi suurem kui 3 või enama postituse tegemise korral. Näiteks 13. ja 21. mail jäi loetavus 99 ja 89 lugejale, tegin 3 postitust kummalgi päeval aga näiteks 0 postitusega oli rohkem lugejaid lausa 6 päeval.

Ilmselt kõige tõelähedasem järeldus oleks selline, et minu postituste tegemise arv ei oma märgatavat mõju loetavusele. Ilmselt on suur osa lugejatest tulnud kas mõne otsingus leiduva märksõna peale või siis käivad nad regulaarselt uurimas, et mida uut olen kirjutanud. Ma arvan, et see on hea tulemus. Näitab, et mul on ümber saanud aeg kirjutada löövate pealkirjadega ja tähelepanu tõmbavaid lugusid. Jah, ka mina kirjutasin oma blogi alguses ilusatest naistest ja kuulsatest inimestest aga viimasel aastal vist polegi seda teinud. Proovin ka edaspidi sellistel asjalikel teemadel kirjutada. Neid inimestest ja oma elust päeviku kirjutajaid on juba piisavalt ja anonüümikutest blogiad pole ka väärt lugemisele aja kulutamist. Väga harva olen neilt midagi põnevat leidnud ja kui nad peaksid mingil põhjusel lõpetama, siis pole ka võimalust nende kirjutisi mujalt proovida leida.

Edu meile kõigile.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga