300 Suurbritannia sõdurit on surnud Afganistani okupeerimise üritusel

Täna suri Liverpooli haiglas Suurbritannia sõdur Afganistani missioonil saadud haavadesse. Sündmus pälvis tähelepanu, sest tema on number 300 hukkunute nimekirjas. Surmavaks osutunud vigastused oli ta saanud 12. juunil Helmandi provintsis toimunud plahvatuses.

Kordan oma varasemat mõtet, et iga sõdur-okupandi surm seal kauges riigis suurendab meie turvalisust, sest seda väidavad meile poliitikud. Ma usun, et neil on õigus, sest Taleban saab neid erinevate relvadega ribadeks lasta ilma oma kodumaalt lahkumata. Milleks neil tulla Tallinna või Londonisse kui saavad pommi panna oma külade vahelise tee äärde? Pikemalt ei põhjenda ja viitan lihtsalt oma varasemale kirjutisele:

Iga sõdur-okupandi surm kindlustab meie rahulikku elu

21. juunil 2010. a. suri 300. Suurbritannia sõdur Afganistani missioonist alates. Sellel telejaama Sky ekraanil on kuvatud 126 varem surnud sõduri fotod. Lisaks on äärtes veel poolikult 14 pilti. Kaader SKY News telejaam kell 17.09
21. juunil 2010. a. suri 300. Suurbritannia sõdur Afganistani missioonist alates. Sellel telejaama Sky ekraanil on kuvatud 126 varem surnud sõduri fotod. Lisaks on äärtes veel poolikult 14 pilti. Kaader SKY News telejaam kell 17.09

See surnud sõdurite piltide mälestus sein on ka suuremaks klikitav.

Peaminister David Cameron nimetas sündmust: This is desperately sad news, another family is in pain. Tõlge: See on meeletult kurb uudis, veel üks perekond on kaotusvalus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga