1 aasta risti ja samba avamisest

Täna möödub 1 aasta Vabadussõja aumärgi avamisest Vabaduse väljaku ääres. See on olnud üks häbiväärne aeg kui IRL-i liikmetest autori, ehitaja ja tellija töö on vaid piinlikkust valmistanud. Küll läks see punaseks, kustus isegi pühitsemata veega kokkupuutest ära või hoopis kukkus jupikaupa alla. Nüüd tahetakse ka selle ehitamist juhtinud SA Vabaduse Monument ära likvideerida, et kaoks vastutus. Ma tegin sellest rääkivas artiklis hoopis ettepaneku, et kõik ehitamisega seotud kulud tuleks avalikustada sest

/…/ terve aasta kestnud jamad ja eriti nende kinnimätsimine ei näita mitte ainult puudulikku planeerimist ja ehitamist, vaid tekib õigustatud kahtlus rahade kõrvalepanekust.Kuidas seda tõenäoliselt tehti? Pakun, et kalkulatsioonid võeti oma ala tippudelt ja öeldi, et asjaga on kiire ning hind ei ole probleem. Hiljem võeti nende asemele hoopis odavamad pakkujad, kuid  maksti vaid natuke vähem. Neile makstud üle turu keskmise tasude sisse oli arvestatud ka näiteks sambaehitajate lisaraha. Seda kasutatakse siis Rahumägi, Antropovi ja Ojulandi kombel reklaamibüroo Droom sarnastes skeemides (tõsi küll, see viide käib teise võimuerakonna, Reformi pihta), kus osa poliitiku kandideerimiskampaania  kuludest tasuvad äriühingud.

Sest miks muidu soovitakse sihtasutus Vabaduse Monument likvideerida, kui Vabadussõja võidusammas on kipakas ja Vabaduse monumenti ei ole silmapiirilgi. Valimised 2011. aasta  märtsis lähenevad aga vääramatu kindlusega. /…/

http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=14926

Seega head lugemist ja kaasa mõtlemist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga