inimesed

Kongress kiusas BP juhti ehk 21. sajandi Bostoni tee joomine

USA eraldumise alguseks Briti impeeriumist loetakse Bostoni tee joomise nimelist sündmust kui asunikud protestisid emamaa tariifide vastu ja viskasid Bostoni sadamas merre laadungi teed.

Sama olukord oli 17. juunil Kongressi kuulamisel kui USA poliitikud püüdsid üksteise võidu esitada süüdistusi BP juhile Tony Hayward´ile Mehhiko lahes põhja läinud naftaplatvormi pärast. Lõpuks läks asi nii palavaks, et telepildis pandi tema ülekuulamise kõrvale pilt sellest neetud lekkivast torust. Isegi minus tekkis ahastus, et mida ta seal räägib kui samal ajal purskub torust aina ja aina uut naftat merre.

Tony Hayward kuulamine kongress 17. juuni 2010. Kaader Sky televisioon
Tony Hayward kuulamine kongress 17. juuni 2010. Kaader Sky televisioon

Sellel pildil on öeldud: Hayward: I feel a great sense of responsibility for this accident ehk Tony Hayward: ma tunnen suurt vastutust selles õnnetuses. Ning selle ütlemise järel läks ta nädalavahetusel – purjetama Euroopasse (kusagile La Manche´i väina)

Täna on siis teade, et Tony Hayward sai hakkama uue avalike suhete õnnetusega kui osales purjetamise võistlusel. Kompanii teatel oli see tema esimene vaba päev alates õnnetusest aga ameeriklaste ja sealse ajakirjanduse arvates ei olnud lõõgastumine kohane, sest nende loodust on pöördumatult kahjustatud ja selle kogu ulatust ei ole isegi mitte piirama asutud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga