blogid ja internetteliitinimesed

Urmas Paet, Ekstremist, purjetaja ja Tavaline hull ETV ajupesu veerandtunnis

Kolm tähelepanekut 21. juuli kohta, kuidas ETV kaadris oli 15 minuti jooksul 2 riigikogu liiget ja välisminister. See on ettevalmistus valimisteks, kandidaate näidatakse neutraalsete ja positiivsete tegevustega tegelemas.

Eesti välisminister Urmas Paet tegi täna pärastlõunal Pärnu lennuväljal oma elu esimese langevarjuhüppe, tehes tandemhüppe koos instruktor Ekstremisti alias Toomas Taltsiga.

http://www.parnupostimees.ee/?id=290228

Selline oli kesknädalane teade ajakirjanduses.

paet urmas ja Toomas Talts aka Ekstremist
Urmas Paet (reformierakond, välisminister) ja Toomas Talts aka Ekstremist (paremal)

Mina küll sellise mehega tandemhüppele ei läheks, keda hüütakse Ekstremist. No vaadake seda nägu, kas see sisendab kindlustunnet? Aastaid tagasi oli eetris Tele2 reklaam, kus Toomas Talts aka Ekstremist oli langevarjuga maandunud puu otsa ja kõlkus siis abitult taeva ja maa vahel. Siis kui tal olid veel need rastapatsid.

toomas talts
toomas talts

Tekst: mhm… mhm… ei, täna enam mitte aga ole hea, palun pea see koosolek ise ära, eks. /…/

Ei, ei kuskil, ma niisama hängin veidikene väljas, jah.

(algab muusika, naer taustal)

(Jaan Rekkorile sarnanev hääl) Tuhat viissada krooni tasuta kõneaega, tasuta telefonid, võta Dynamo pakett Tele2-st ja räägid igast asendist.

See telereklaam oli eetris oktoobris 2005. Jaan Rekkor on hiljem paljude telereklaamide lugemise kõrval andnud oma hääle ka Reformierakonna reklaamidele. Viimasena 2009. Euroopa Parlamendi ja kohalikel valimistel, need “Armastame Eestimaad” ja mustamisreklaamid Keskerakonnaga võrdlemisest.

Ma muidugi teen vahet reklaamiks lavastatu (maanduda üksiku puu otsa) ja langevarjuhüppe vahel  aga mäletan, et sellel kümnendil on ka Eestis vähemalt 2 langevarjurit hukkunud, kelle varjud läksid õhus keerdu ja see lõppes mõlema hukkumisega. Lisaks kõndis üks naine lennuki tiivikusse kui pidi minema hüppama. Täpsemat kurba kronoloogiat teavad kindlasti sellega tegelejad. Minul on adrenaliini parasjagu, ei tunne vajadust seda juurde hankida ja samas pole reformierakonnas, et peaksin oma tähelepanu vajaduse rahuldamiseks ükskõik mis hinnaga meediasse pääsema.

Muide, selle tandemhüppega näitas Urmas Paet, et tegi umbes 1 aasta hiljem sama mida Kihnu Virve, kes ka hüppas ja oli ajakirjanduses järgi kontrollitud andmete järgi samuti Toomas Taltsi kõhu all kinni.

MTÜ Eesti Langevarjuklubi teatel tegi 81-aastane Järsumäe Virve (punases) instruktori Toomas Taltsi kõhu küljes tandemhüppe ligi 3800 meetri kõrguselt.

11.06.2009 http://www.elu24.ee/?id=130462

Õhtul nägi sellest Urma Paeti tandemhüppest ETV-s ka videoklippi. Ilmselt tähelepanu vajadus, mis muud. Riigile siiski odavam kui kinkida maali “Kana pesal” ühele teisele riigiasutusele (sellest jaanuari juhtumist olen varem kirjutanud) , et vaid kaameraid kohale saada.

Pärast seda oli ETV spordiuudistes Riigikogu purjetaja Toomas Tõniste, Isamaa ja Res Publica fraktsiooni aseesimees, kes teatavasti kunagi ei puhka, sest neil on ka juuli ning august töökuud. Ilmselt tegi tööd Tallinna lahel.

Riigikogu liige Toomas Tõniste tähelepanu vajadus sai täidetud 21. juuli 2010 ETV spordirubriigis purjetamisest rääkiva klipiga. Riigikogu liikmed teatavasti ei puhka, vaid teevad 12 kuud aastas tööd. Ka juulis Tallinna lahel purjetades. Kaader: ETV
Riigikogu liige Toomas Tõniste tähelepanu vajadus sai täidetud 21. juuli 2010 ETV spordirubriigis purjetamisest rääkiva klipiga. Riigikogu liikmed teatavasti ei puhka, vaid teevad 12 kuud aastas tööd. Ka juulis Tallinna lahel purjetades. Kaader: ETV. Võimalik, et kohtus valijatega.

Ajupesu veerandtunni lõpetas Riigikogu tuntuim luuletaja Paul-Eerik Rummo (Eesti Reformierakonna fraktsioon) oma luuletusega “Tavaline hull“.

Paul-Eerik Rummo: Tavaline hull
Paul-Eerik Rummo: Tavaline hull
Paul-Eerik Rummo: Tavaline hull. Riigikogu Reformierakonna liige loeb luuletust 21. juuli 2010 ERR kanalil.
Paul-Eerik Rummo: Tavaline hull. Riigikogu Reformierakonna liige loeb luuletust 21. juuli 2010 ERR kanalil.

Ma üldse ei imesta, et reformierakonna tavaline hull pääseb Riigikogusse. Tuletame meelde, et kunagi oli Rummo rahvastikuminister ja tegi siis isegi vähem kui hilisem tibi minister Urve Palo, kes hakkas uutele kodanikele passe vähemalt isiklikult kätte andma. Ma isegi julgen väita, et Rummo peaks oma integratsioonimistri palga täies ulatuses tagasi maksma, sest pronksiööde aeg näitas, et märgatav osa isegi Tallinna elanikest ei olnud integreerunud ülejäänud Eestiga, rääkimata siis veel Ida-Virumaa suurlinnadest.

*

Selline oli kesknädal ajavahemikus 21.15 kuni 21.30 ETV ehk Eesti Reformierakonna Ringhäälingu (ERR) kanalil.

Õnneks on telekatel välja lülitamise nupp.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga