Kuusnurk Elva kiriku ukse kohal

Ma saan nüüd paremini aru, miks kommunistlikule võimule ei meeldinud kristlased. Nimelt usklikud kummardavad abstraktset jumalat ega usu võimalust inimeste endi poolt ühiskonda kujundada. Kõik -ismid on rajatud aga sellele, et inimene võib ise mõjutada oma saatust, käekäiku ja heaolu ega pea primitiivsete rahvaste kombel kõrgema olevuse poole pöörduma.

Juutide kummardamise kohta: Johannese 4:22 Teie kummardate, mida te ei tea, meie kummardame, mida me teame, sest õndsus tuleb juutidelt.

Jeesus ja tema sõnum: Matteuse 15:24 Ent tema kostis ning ütles: “Mind ei ole läkitatud muude kui Iisraeli soo kadunud lammaste juurde!

Sellest võime järeldada, et judeo-kristlike uskude kummardajad pole sugugi sihitud oma rabi Jeesuse kummardamistes. Nagu selgub ühest järgnevast tõlgendusest eelnevale uue testamendi kirjakohale, siis usklikel on selleks ka päris oluline omakasu motiiv.

Kristuse sõnad: “õndsus tuleb juutidelt” (Johannese 4:22), peaks meie jaoks samuti tähendama vajadust, saada vaimseteks juutideks, selleks, et me võiksime lõigata kasu pääsemise tõotustest Kristuse kaudu, mis anti juudi isadele.

http://www.biblebasicsonline.com/estonian/03/0304.html

Elva kiriku ukse kohal on üsna ilus kuusnurk.

Elva kiriku ukse kohal olev kuusnurk. Kaader ETV Aegluubis 5. september 2010
Elva kiriku ukse kohal olev kuusnurk. Kaader ETV Aegluubis 5. september 2010

See ilmselt tuletab meelde, kelle kummardamise pühamusse külastaja siseneb.

Elva kiriku külastusjad. Kaader ETV Aegluubis 5. september 2010
Elva kiriku külastusjad. Kaader ETV Aegluubis 5. september 2010

Muide, see Teeliste kirik tähendab ka ETV-s eetris olevat saatesarja. See on Kristliku televisioon valmistatud usuline ajupesu, mille eesmärgiks on võõrusu kirjeldamine ajaloolise õnnistusena maarahvale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga