blogid ja internetteesti meediainimesed

Päevalehe 14 nädala parimad arvamused

Praeguseks on EPL-i uus isikustatud kommenteerimine kestnud 34 nädalat. Esimese poole ajast üritati kommentaaride arvu suurendada toimetuse tellitud kommenteerijaga, teise poole jooksul valitakse nädala parima arvamuse kirjutajat. Siiani kokku siis 14 inimest. Ühte minu teist lugu kommenteeris just selline kommentaaride kirjutajate vahel auhindade loosimisest huvitatu. See oli muidugi huvitav eksperiment, et juuli lõpuni kommenteerijate vahel sai iga arvamuse, kuitahes lühikese eest, osaleda üsnagi märkimisväärsete asjade loosimisel. Mina sellest ennast ahvatleda ei lasknud ja kirjutasin nii enne kui ka pärast seda oma tavapärases rütmis kommentaare edasi. Küll aga tahaksin ma natuke rohkem teada, mille järgi on valitud need 14 esile tõstetud kommentaari. Nagu näete natuke hiljem, siis isegi nende valimise ajaperiood on väga veniva mõistega.

arvamuse kirjutajad 14 nädalat
arvamuse kirjutajad 14 nädalat

Kui panin need parima lugejaarvamuse kirjutamised kalendrisse, siis sain väga kirju tabeli

epl arvamuse kirjutajad kalendris
epl arvamuse kirjutajad kalendris

Ilmselt on mul harjumus neis andmetes otsida mingit korda või süsteemi aga seda seal küll ei paista olevat. Tabelis on 3 esmaspäeva, 1 teisipäev, 4 kolmapäeva, 3 neljapäeva ja 3 reedet. Täiesti kaootiline ja ennustamatu.

Seejuures ajaperioodist 16. august kuni 6. september ei olegi teateid parima arvamuse kirjutamisest. Võimalik, et sellest loobuti.

Ma olen rahul, et sai loobutud sellest toimetuse palgatud kommenteerijast, see kestis kusagil juuni alguseni ja jättis väga pingutatud mulje püüdlustest arvamuste rohkuse suunas.

Olen kohanud nii parastamist kui nutuhala, et nii tapetigi EPL-i kommentaarium aga seda küsimust peab hindama selle eesmärgi järgi. Kui eesmärk on saada palju klikke ja komme(ntaare), siis võib nõustuda nutjatega. Kui sooviti saada puhast arvamuskülge, kus esinevad vaid mõned vähesed julged, siis ka see eesmärk on saavutatud. Sealsed vähesed arvamused on enamasti sellised, millele pole midagi ette heita, sest arvamust avaldama vaevutakse tõsise arvamuse kirjutamiseks, mitte niisama tühja loba tootmiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga