inimesed

Olin eile haige

Ma üldiselt oma eraelust ei kirjuta aga eilne päev väärib siiski ülesse tähendamist, sest viimati olin haige millalgi 2008. lõpus. Mitte, et ma kiitleks tervisega aga ma lihtsalt pole kurtja. Eilne päev aga oli selles mõttes halb erand.

Hommik algas umbes 7 ajal ja kõik oli parimas korras. Kusagil 9 ajal sõin umbes 30 koduaiast korjatud ploomi. Neid olen ma mitmed eelnevad päevad söönud ja pole midagi erilist järgnenud. Kuid seekord oli erinev. Kusagil tund või poolteist hiljem hakkas selline imelik väsimus. Sõin siis taldrikutäie müslit peale aga abi ei olnud midagi. Mõtlesin, et ploomid keerasid mul seedimise päevaks nässu aga sellega probleeme ei olnud, ei mingit WC külastamist. Selle asemel hakkas ennelõunal peas ümbritsev maailm “virvendama”, tekkis üldine nõrkus, isegi istuda oli raske, rääkimata siis arvuti klavide vajutamisest ja ainus talutav olek oli horisontaalselt voodis pikutamine. Seejuures käisid aegajalt ka külmavärinad. Nii ma siis seal lebasin poolunes, kuulasin ära ETV filmid ravimtaimede teemadel, Saddami kohtuprotsessist ja Foorumi saate, (mis oli tegelikult väga põnev debatt). Kusagil enne kella kolme tegin siis erinevate tubade vahel umbes 40 sammu ja tundsin, et mul ei ole enam jõudu isegi püsti seista. Istusin siis ja tundsin, et sellega asi ei piirdu, olukord oli eskaleerunud. Otsisin silmadega abivahendit ja leidsin selle käeulatuses olnud õhukesest kilekotist, kuhu väljus seedimisest keeldunud hommikusöök. Pärast seda hakkas minu enesetunne tasapisi paranema. Kusagil nelja ajal suutsin juba arvutis töötada ja õhtul oli söögiisu tagasi, nagu polekski midagi juhtunud.

Ma ei usu, et põhjuseks oli hommiksöök, sest olen varem korduvalt samasuure koguse ploome söönud ja see oleks pidanud siis väljenduma pigem lahtise kõhu ja mitte peapöörituse ning külmavärinatena. Samuti pole ploomid kunagi varem avaldanud sedavõrd raevukat (uimane pea, nõrkus kehas, külmavärinad) vastupanu seedimisele. Kahtlustan, et olin saanud mingi muu pisiku.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga