SDE mõõdukad jätavad 6. märtsi valimised vahele

Üks tähelepanek pühapäevase SDE volikogu kohta, kus Indrek Saar teatas oma kandidatuuri taandamisest ja erakonna esimehe kohale Sven Mikseri toetamisest. See oli väga ebamõistlik käitumine. Poliitik võib andestada endaga konkureerimise mõnele ametikohale aga ta ei tohi unustada kui on antud toetus mõnele teisele peale sinu. Näiteks mina ei pelga konkureerivat kandidaati, kellel on oma tõekspidamised aga ma suhtun umbusuga sellesse, kes teatab oma usaldusest konkurendile. See tähendab, et kunagi edaspidi ei saa ma selle inimesega arvestada, sest ta võib tegutseda hoopis kellegi teise käepikendusena.

Antud juhul oleks minu arvates Indrek Saar pidanud teatama, et tema on kompromiss Pihli ja Mikseri vahel, kes hoiab ära erakonna lõhestumise ja jääma edasi kandideerima. Või siis astuma võistlusest välja ja ütlema, et “sõbrad, ma näen laetud püssitoru, mis on meil silmade vahel ja mina ei taha olla vinnastuse süsteemi osa, mis viib paratamatult meie eneste hukkumiseni.” Antud juhul polegi siis eriti vahet, et kas Pihli või Mikseri toetajad on lõpuks need, kes päästikule vajutavad ja erakonna 6. märtsi valimiste konkurentsis maha koksavad.

 

pihl tuleb pika ilu peale, Reformierakond ja orav on vardasse ajamisel
pihl tuleb pika ilu peale, Reformierakond ja orav on vardasse ajamisel. Katkend SDE reklaamist, autori foto.

 

Pilt on pärit möödunud aasta kohalikest valimistest. Nüüd sümboliseerib see SDE enda vardasse ajamist, sest esimehe valimise ümber toimuv nõrgestab parteid, takistab valimiskampaania tegemist (valimisteni alla 5 kuu!) ja maksab ilmselt mõned mandaadid Riigikogus. Võimalik, et ka täiesti välja jäämise.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga