Directa OÜ ehk emateab.ee ahvatleb uute petukõnedega

Infokataloog emateab.ee on tuntud pettusele sarnaneva ärimudeli poolest, kus firmadele helistatakse andmete täpsustamise ettekäändel ja selle eest esitatakse umbes 474 kroonine arve. Kui see tasuda, siis hakkab jooksma 12 kuuline leping, kus iga kuu nende samade kontrollitud andmete kuvamise eest küsitakse minimaalselt 350 krooni + käibemaks. Aastas teeb see summaks 5040 krooni ja siin lehel on vähemalt 2 näidet, kus selle summa eest on saadud 0 või 1 kliendipäring.

Siin blogis tulnud teemas tehti ka kommentaar, et emateab.ee nimel on hakatud uuesti helistama.

Andres ütles
17. nov 2010 kell 19:50:

Täna helistati emateab.ee´st ja räägiti ilusat mesijuttu. Pakkumine kõlas ahvatlevalt aga kuna asi tundus kahtlane ja olen ennem kuulnud sellistest “jah” lepingutest küsisin üle kas see on selline leping. Ütlesin neile siis, et see mulle ei sobi, ja ma ei nõustu sõlmima lepingut ennem kui olen tutvunud sellega kirjalikult ning asja üle järele mõelnud. Sain lepingu e-mailile aga ei vasta sellele kirjalikult (igaks juhuks). Ootan kuni ta homme uuesti helistab ja siis vastan eitavalt.
Kas oleks võimalik korraldada meedia väljaannetesse vastava sisuline info inimeste hoiatamiseks? Et teha nende röövlite elu võimalikult raskeks. Soome tuttavad rääkisid, et neil pidi see nüüd keelatud olema. Loodame et ka eestis ruttu ära keelataks. See on lihtsalt absurd!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga