inimesed

Kasutusnaine, rendinaine ja abielunaine

Mõtlesin enda jaoks lahti kirjutada kaasaegse naiste kolm erinevat suhtevormi lepingu ja mehele kaasnevate rahaliste kohustuste järgi. Nendeks on kasutusnaine ehk armuke, rendinaine ehk elukaaslane ja abielunaine.

Tõuke selleks sain teisipäevasest teatest prints Williami ja Kate Middletoni abiellumisest. Nad olid paar olnud 9 aastat ja alles nüüd jõudsid abiellumise teateni. Selle päevani läheb aga ilmselt veel umbes 6 kuud.

Alustan kirjeldust lühemalt pikemale ja odavamast kallimale suhtele.

Kasutusnaine ehk armuke
Oled vaid naise tähtajatu kasutaja. Suhte lõppedes saad valida, kas tagastada naine, pikendada lepingut(suhet) või vahetada armuke uue vastu. Kasutusnaise kuumakse on väikseim, sest tal võib olla mitu kasutajat(armukest) kuus ja tema äriplaan pole rajatud igakuisele regulaarselt laekuvale sihtfinantseerimisele.

Rendinaine ehk liisingunaine ehk elukaaslane
Rendinaine jääb tema kasvatanud vanemate omaks senikauaks, kuni on tasutud kogu naise maksumus ja intressid. Elukaaslane ostab naise välja järk-järgult kuumaksetega ning saab rendinaise omanikuks vaid tema nõusolekul. Kuumaksed on kõrgemad kui kasutusnaise puhul. Rendinaine sobib siis kui soovid naist kasutada pikka aega ja saada lõpuks selle omanikuks (sõlmida abielu).

Abielunaine
Rendinaise ja kasutusnaise arengu kõrgeim vorm aga ühtlasi ka kõige kulukam. Erinevalt kahest eelnevast omab abielunaine osakut mehe sissetulekust ja kogunenud varast. Juriidiliselt sõlmitud suhe paljastab naise tegeliku iseloomu. Võib selguda, et tegemist on hoopis teise isikuga. Ülalpidamise kuludest (kuumaksest) pole pääsu kuni abielu lahutamiseni ja alalaekumise või viitlaekumise korral lisanduvad põhinõudele viivised koos sissenõudmise kuludega. Osapooled vastutavad solidaarselt ühiselt jagatud rõõmuhetke (lapse) eest 9 kuud (+ 18 eluaastat) pärast nende kogemist.

* * *

Naised teevad seejuures väga selgelt vahet, kes on kes hierarhias. Kasutusnaine ehk armuke on enamasti halvustatud seisuses. Rendinaine ehk elukaaslane on jõudsalt kasvav lepingutüüp, eriti nooremate inimeste seas ja see pole nii halva mainega. Enamasti eitavad liisingusse võetud naised soovi abielulepingu järele aga see on enamasti petlik ja võimaluse tekkimisel kasutavad abielunaiseks saamise võimalust.

Prints William teatas 16. novembril 2010 oma soovist legaliseerida suhe rendinaise Kate Middletoniga ning liikuda edasi abielunaise suheteni. Otsus võttis aega umbes 8 aastat. Kaader BBC
Prints William teatas 16. novembril 2010 oma soovist legaliseerida suhe rendinaise (elukaaslase) Kate Middletoniga ning liikuda edasi abielunaise suheteni. Otsus võttis aega umbes 8 aastat. Kaader BBC

Kokkuvõttes polegi vahet, millises lepingulises suhtes naine on, sest aja jooksul need suhted muutuvad ja üks vorm pole parem kui teine. Piisab kui naine ise on rahul, sest siis on ka inimesed tema ümber rõõmsamad ja rahulikumad.

Tundub, et tegelesin uute sõnade loomisega. Google annab rendinaine kohta 74 tulemust ja kasutusnaine kohta 0 tulemust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga