blogid ja internettinimesed

Postitus number 1221

Mulle meeldib teha blogis postitust number 1221. Peaks kirjutama midagi tähendusrikast aga ei tule ühtegi head teemat. Selle asemel siis viitan oma kolmapäeval ilmunud artiklile, mis oli järjekorras 100. minu nimega ilmunud tekst. Artikleid on mõned rohkem, sest osad on ilmunud kas kaastööna või siis kellegi teise nime all. Mul on piisavalt mõtteid ja olen tekste ka teistele kirjutanud, kes neid on siis kasutanud. Ja selle sajanda artikli leiate siit aadressilt:
Meedia kajastab korruptsiooni valikuliselt

Lisan siia juurde ka oma kaks EPL-i artiklite kommentaari.

Esimene käis selle kohta kuidas president Toomas Hendrik Ilves andis hinnangu Edgar Savisaare agendiks tembeldamise artiklile:

Väga julge avaldus mehelt, kellel on laenujääk 3 280 068 krooni Saksa HypoVereinsbanki ees. Võiks ka küsida, et kas ta on oma otsustes ikka vaba või saab teda mõjutada välispanga poolt. http://majandus.delfi.ee/news/uudised/president-ilvesel-on-laene-enam-kui-[…]801339

Samuti pole mina kindel, kas tema meedianõunik Toomas, keda tuntakse ka agendinime Kristjan järgi, tegutseb ikka Eesti huvides. Vihjeks, Klandorfi raamat räägib KGB kaastöötajast, kes tegutses edukalt meedias ajakirjanikuna ja kelle agendinimi oli Kristjan.

http://www.epl.ee/artikkel/589390&kommentaarid=0

Teine oli samuti Keskerakonna esimehe ja sõna mõjuagent ümber tekkinud kära teemal ning siseminister Marko Pomerantsi ütlusele, et “Pomerants: oleks mage, kui Savisaar oleks agent”

Seda ütles minister, kelle haldusala oleks päästa tormise ilmaga Hädaorgu lumevangi jäänud 600 inimest aga selle asemel tellib helikopteri ja läheb kell 21.16 Aktuaalse Kaamera intervjuu poolepealt sellega sündmuskohale lendama. Ilmselt nautis võimalust elus esimest korda maksumaksja raha eest lennata ja ülevalt äkki isegi lehvitada. Täpselt nagu GEorg Bush, kes üleujutatud New Orleansi kohal lendas ka Air Force One pardal ja vaatas pühendunult aknast välja (kuuldavasti lehvitas all olijatele), et hiljem maanduda sadakond kilomeetrit eemale.
Eile saime lugeda, et Pomerantsi lennu ajal oli nähtavus 150 meetrit ja kopteril polnud võimalik isegi maanduda.

http://www.epl.ee/artikkel/589363

Selle EPL-i kommenteerimisega olen tänaseks jõudnud numbrini 771, mis on absoluutne liidri positsioon. http://www.epl.ee/arvamustop

Ma tunnen ennast juba liiga sagedase kommenteerijana ning olen viimasel kahel kuul hoogu maha võtnud. Kavatsen siiski 31. detsembriks teha 777 kommentaari ja võimalik, et siis rohkem ei kirjutagi. Toodan sisu ja tekste hoopis oma blogis, kus kõrval ei virvenda reklaamid ja saan olla palju paremini loetav kui erinevate artiklite juures.

Ma ei saa siiski viitamata jätta, et kunagine Äripäeva uuriv ajakirjanik Inno Tähismaa kirjutab oma tänases blogis “uudisena” Ahvenamaa lähedalt leitud 200 aasta vanustest šampanja pudelite leiust.
http://innojairja.blogspot.com/2010/12/soome-lahest-leiti-200-aasta-vanust.html

Mina mäletasin seda uudist juba suvest ja otsisin selle ka välja. See oli 31. augusti Helsingin Sanomates, kus teatati juba pudelite pinnale tõstmisest.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135259777164
Seejuures on tegemist sama loo ja laevaga, sest mäletasin juba suvest legendi nende suundumisest Venemaa keisrikotta ning asjaolu, et omavalitsus omandiks sai üle 100 aasta vanune leid, mille siis võis oksjonile panna.

Ma loodan, et minu blogist leiab kaasaegseid lugisid, mitte ülesse soojendatud suviseid lookesi, sest ma kirjutan endale huvi pakkuvatest asjadest ja mitte kohustusest “hambad ristis” sissekandeid teha. See muigugi ei välista, et mõne teema võin ka mina enda jaoks avastada alles mitmeid kuid hiljem aga loodetavasti kajastan seda siis vahepeal toimunud arengute läbi ega esitle seda 3 kuud hiljem uudiskünnist ületanud lookesena.

Mul on kahtlus, et Kääbus Nina taha varjunud tegelased hakkavad aastavahetuse järel aktiivsemalt kirjutama ja mitte enam pelgalt blogspot.com kohviku aadressil vaid eelpool viidatult http://kadiviljak.wordpress.com/ aadressil. Vaatasin, et praegu oli seal viimane sissekanne 2. detsembri kuupäevaga. Mul on juba natuke piinlik jälgida seda teise inimese nimele tekstide kopeerimist aga las ta olla, sest minu blogi Kääbus Nina ei loe ja seetõttu pole ka võimalust, et ta saaks teadlikuks tema väikse saladuse paljastumisest. Sellest, et meie teame Inno ja Irja tekstide kopeerimisest Kadi Viljakuga sarnanevasse blogisse. Või peaks kirjutama nende viimaste nimede Vincent ja Irene järgi?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga