Vabadussõja vaherahu jäi sellel aastal tähistamata

See järgnev oli minu mustand käesoleva aasta jaanuarist. Saame näha, kas nädala pärast 3. jaanuaril 2011 seda Vabadussõja vaherahu väljakuulutamist peetakse meeles või mitte. Ma prognoosin, et 91. aastapäeva mälestavad liputamisega EÜS-i meelsed erakonnad. Näiteks viivad IRL-i liikmetest autor, ehitaja ja tellija oma ristisamba (Vabadussõja võidusamba) juurde pärja. Vähemalt suvel käisid Laar ja vist ka Kelam pärga sinna viimas. Telekavades ei olnud ühtegi temaatilist saadet.

– – –

90. aasta eest vaikisid relvad Venemaa vastu peetud Vabadussõjas

3. jaanuar on Venemaaga peetud Vabadussõja vaherahu välja kuulutamise 90. aastapäev. Vaatasin telekavast, et selle ametlikku algust 10.30 ei tähistata kuidagi. Kogu päeva jooksul pole samuti ühtegi ametlikku üritust. Seda vähemalt riigi portaali www.eesti.ee info järgi. Kellele on seda riiki vaja kui isegi tähtpäevi ei mäletata? Tõesti, sest uue aasta pohmell peab olema ikka tugev.

3. jaanuaril 1920 kell 10.30 vaikisid Vabadussõjas relvad, meeleheitlik, ohvriterohke, ent edukas võitlus oli loonud tegeliku võimaluse oma riigi ehitamiseks.

29.12.2005 http://www.arileht.ee/artikkel/308402

Vaatasin, et isegi isamaalaste lehel seda ei peetud meeles.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga