Kuldvasikas läks rikki

Ma ei tea päris täpselt juutide legende ja vana testamendi lugusid aga mul on tunne, et neil oli lugu kuldvasikast. See sümboliseeris raha võimu ja selle kuldvasika kummardamisega unustati ära muud eesmärgid.

Rahalehm või kuldvasikas? Kaader 29. detsembri Reporter
Rahalehm või kuldvasikas? Kaader 29. detsembri Reporter

Mul on tunne Eestis kummardatakse kõige rohkem Rahajumalat.

Miks nad pidid aga nii tegema, et suust sisse söödetud kroon tuli euro mündina välja lehma soolikast saba all? Oleks võinud selle ju muuta ka piimaks, mis on kasulik. Näiteks oleksid pidanud iga mündi järel mõistatama, et millisest udarast see eurone münt nüüd välja kukub. Mulle tundub, et udara katsumine oleks elevust tekitanud nii naiste kui meeste seas. See tundub kuidagi puhtamana kui toppida kätt lehma saba alla.

Euro tuleb välja lehma saba alt. Kunagi oli Eesti turnee: Kassi saba alla. Kaader Reporter
Euro tuleb välja lehma saba alt. Kunagi oli Eesti turnee: Kassi saba alla. Kaader Reporter

Ma võin eksida aga rahvajuttudes seostati sõnnikut rikkusega. Kui täpne olla siis ratsahobusega. Oli vist ühtlus, et: “raha nagu ratsahobuse sitta.” Sellest lähtuvalt oleksid nad pidanud ikkagi teise looma kujutise tegema.

Mis eriti piinlik, siis seda projekti ilmselt rahastati Euroopa Liidu rahadega. Kui kellelgi on andmeid, et autorid tegid seda oma rahadega, siis parandan selle eelneva oletuse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga