inimesedpoliitika

Ainult hull usub Jaan Tootsi saamist peaministriks

” Täie mõistuse juures olevad inimesed saavad kõik aru, et Rahvaliit ei ole partei, mis valitsust moodustama hakkaks,” ütles selle erakonna peaministri kandidaat Jaan Toots Eesti Päevalehes. Pealkirjaks panid lausa: “vaid hull võib arvata, et saan peaministriks.”

Ma tunnen natuke rõõmu, et selle eelneva määratluse järgi olen täie mõistuse juures ega ole hull, sest mina ei usu Rahvaliidu edu valimistel mitte üle paari mandaadi Riigikogusse. See tähendab, et nad ei saa isegi fraktsiooni moodustamiseks vajalikku arvu (vist 5) kohti.

Küll  tahaksin aga rõhutada ühte mõtet tema vastustest, mis leidsid kasutamist ka minu poolt kirjutatud kommentaaris:

_ Kui partei satub hätta, siis inimesed, kes on olnud sellest parteist ministriteks, võiksid erakonnaga olla ausalt lõpuni._
“Sa valid poole ja jääd sellega lõpuni, mitte ei jookse ära”, ütles Sharoni nimelane tegelane ühes seriaalis. Mulle meeldib, et sellist suhtumist ootab ka Jaan Toots. Samas on ta saanud ületamatu eesmärgi, sest tema mänguväljak tõuseb mäkke ja seal üleval mängivad omavahel juba 2 suurt liberaalset erakonda. Mind rõõmustab kui vaatamata kõigele Rahvaliit siiski jätkab Riigikogus, sest arvamuste paljusus on oluline.

Pakun veel uusi ministreid: Tarmo Miilits siseminister, Tarmo Kriis majandusminister, Enn Pant rahandusminister.

http://www.epl.ee/artikkel/590924

Eriti kriitiliselt suhtun sellistesse partei vahetajatesse, kes kandideerisid ka eelmise nimekirjas ja lähevad siis kusagile mujale. Siin ei olegi väga vahet, kas osututi ka valituks ja mindi siis koos rahvaesindaja kohaga, vaid ennekõike asjaolu, et kandidaat saab olla vaid veendunud partei programmi toetaja. Vähemalt mina eeldan, et kandideerija on teinud enda jaoks selgeks kõik aspektid ja teemad ning on valmis nende seisukohtade eest ka sõna võtma. Lihtliikmete seas võib ikka juhtuda, et ei olda nii täpselt kursis ja siis leitakse, et mõni teine partei on parem.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga