inimesedmajandus

Venemaa omanduses olev Rosneft sai 5 protsenti BP aktsiatest

Tänasel õhtul oli telekanalis otselülitust vääriv sündmus kui naftafirma BP aktsiatest 5 % läks Venemaa valitsuse omanduses oleva Rosneft´i kätte. Brittide poolt kirjutas alla Robert Dudley, kes sai firma etteotsa eelmisel suvel toimunud Mehhiko naftareostuse järel. Tema eelkäia saadeti aga Venemaale, tegelema firma Siberi projektidega. Selline on siis kapitalistide karistus, et sooja Florida vahetad igikeltsase Siberi vastu.

Suurbritannia firma BP 5 protsenti aktsiatest läheb venelastele. Kaader SkyTV
Suurbritannia firma BP 5 protsenti aktsiatest läheb venelastele. Kaader SkyTV

Tehingu käigus vahetasid firmad aktsiaid ja britid said õiguse uurida arktilise mandrilava maardlaid. Rõhutatakse, et tegemist on esimese venelaste rahvusliku ja rahvusvahelise firma vahel sõlmitud uurimise leppega.

Lähiajal ilmselt kuuleme sellest täiendavalt. Mitte väga kaua aega tagasi olid ka Mehhiko lahe õnnetuse aruanded, kus õnnetuse põhjustena nimetati alafinantseerimist ja hooldamata jätmist. Ilmselt see on suurema osa naftatööstuse häda, et tehnika on amortiseerunud ja õnnetuste toimumise eest hoiab ainult jumala poole palvetamine. Selle põhjuseks on riikliku järelevalve puudumine ohutuse üle, mis laseb firmadel balanseerida ohutuse ja õnnetuse piiril. Firmad mõtlevad, et jättes praegu mingi asja välja vahetamata või uuendamata, saavad nad selle järgmisel aastal odavamalt või ostavad ülejärgmisel hoopis midagi uut aga selline suhtumine on kestnud aastast aastasse ja neist on saanud aastakümned.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga