inimesed

Sidefirma murrab sisse modemisse ja vahetab tarkvara

Mul on üks avalik küsimus Elion Ettevõtted AS-ile. Nimelt kasutan teie võrku aga oma seadmetega. Täna hommikul avastasin umbes neljandat korda juhuse, kus modemi tarkvara oli muudetud. Ma ei tea, miks seda tehakse aga ma ei soovi neid uuendusi. Põhjus on selles, et Teie pakutud tarkvaral on ära kaotatud üks funktsioon, mida ma vajan ja selle tõttu ei saa sellega nõustuda.

Asun siis taaskord modemi tarkvara vahetama.

Teine küsimus on aga selline, et kas taoline tegevus ei kvalifitseeru mitte võrgu ebaseaduslikuks kasutamiseks, sest ma ei ole selleks luba andnud. Sisuliselt ei ole vahet, kas seadmesse minnakse uut tarkvara paigaldama või sisenetakse arvutisse sinna mõne tarkvara juurde lisamiseks (näiteks nuhkvara).

Või mida arvavad lugejad? Peaks äkki politseile küberrünnaku (see toimus täna hommikul kell 8) kohta avalduse tegema?

Ma saaksin aru kui seade oleks Elioni poolt renditud, siis võivad nad omanikuna ju nii käituda. Ühtegi alust pole neil aga võõrast seadet uuendada. Ma oletan, et tegemist on mingi võrgu funktsiooniga, mida mina kasutajana ei saa ka ära keelata. Näen lihtsalt tagajärgi, et jälle on eeslid mul seadmes sees käinud.

Lõpetuseks lisan, et kahtlustan modemisse sisse murdmises just nimelt sidefirmat, sest muudel eesmärkidel huvi tundjad esiteks püüaksid oma jälgi vältida ja teiseks pole neil vahet, mis firmware peal mingi seade töötab.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga