Andmete indekseerimine on luukerede loomine

Pealkiri tuli natuke krüpteeritud aga selgitan selle kohe lahti. Nimelt olin 11. aprillil ühel üritusel, kus ühele osalejale valmistas muret meedias kirjutatud artikkel, mille järgi ta olevat natsionalistlike või lausa natsi vaadetega. Vastaja kuulas jutu ära ja tõi siis näite, et ka tema kohta on googeldamisel  vastuste teisel lehel pealkiri, et tema on loll inimene ja see ei rõõmusta teda sugugi. Kontrollisin järgi, et tegelikult tuleb tema nime peale juba google esimesel lehel välja pealkiri, et “TEMA  on erakordselt loll”. Küsimuse esitajat selline näitlik vastus ei rahuldanud ja püüdis vastu väita, et natsi sildi kleepimine on halvem kui saada lolliks nimetatud. See põhjustas kuulajates lõdvestava naerukahina.

See meenus oma blogis ühe teksti peale tulnud kommentaari lugedes, et selle teksti autorile tuleks peksa anda. Täpsemalt kirjutasin sellest, et Riigikogus on nüüd töövõimetuks tunnistatud Jüri ja minu arvates takistab kuulmispuue parlamentaarset tööd. Ilmselt mõnele Reformierakonna pooldajale taolise fakti avaldamine ei meeldinudki ja otsustas ebameeldiva fakti märkajat füüsiliselt karistada. Mina ei tuleks sellisele mõttele, et ebameeldivate tõsiasjade avaldajat hakata selle eest füüsiliselt karistama. Tundub sellise sileda ajuga inimese käitumisena, et jõuga saan muuta ennast ümbritseva info mulle meeldivaks ja mind tegelikult ei huvita, mida teised arvavad, peamine on omada ainult positiivseid viiteid. Mina olen tegelikult seisukohal, et negatiivse info olemasolu on pigem hea kui probleem. Ainult väga pealiskaudne inimene võiks kujundada seisukoha natsiks või lolliks nimetamise järel. Või kes teab, palju selliseid meie seas tegelikult liigub ja äkki on ikkagi oluline igasugustest “luukeredest” google otsingus vabaneda?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga