Kus on töötunkedes poliitikute fotod?

Eesti president Toomas Hendrik Ilves osales laupäeval 7. mail Läänemaal talgutel ja istutas puid. Seda lausa kahes kohas: Kullametsa külas ja Haapsalu linnas. Esimene üritus oli talgutega seotud ja seal oli ta ilma ülikonnata, mis on poliitiku jaoks pigem harjumatu olukord. Vähemalt Delfi piltidel oli ta vaba aja veetmise riietuses aga mitte ka äratuntavalt tööriietes. Leht http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/fotod-
ilves-istutas-manniseemikuid.d?id=45484479

Ma hakkasin mõtlema, et miks poliitikud ei jää ajakirjanike objektiivide  ette tööst kulunud riietes või töötunkedes. Jääb mulje, et nemad teevad kõiki oma töid kontorisse sobivates riietes. Objekti avamisel lindi lõikamine muidugi riideid ei riku aga puid istutades võiks ikka vabam riietus olla. Ühesõnaga ootan mina poliitikuid ka teistsuguses riietuses kui vaid kontoritöö tegijatena. Meenutame siinkohal 2004. aasta suve kui nägime Toomas Hendrik Ilvest esinemas oma reklaamklipis erinevates tööriietes.

Euroopa Parlamenti pürginud T. H. Ilves oli tookord reklaamis tööriietes.
Euroopa Parlamenti pürginud T. H. Ilves oli tookord reklaamis tööriietes.

.

Puude toomine on tõesti selline töö, mida ülikonnas ei ole mõistlik teha.
Puude toomine on tõesti selline töö, mida ülikonnas ei ole mõistlik teha.

.

See ei ole ka tavaline kaader kui poliitiku kätte on sattunud labidas. Eriti veel intellektuaali puhul!
See ei ole ka tavaline kaader kui poliitiku kätte on sattunud labidas. Eriti veel intellektuaali puhul!

Kui ma neid Ärma talu ehk “Erma park” pilte vaatan, siis tema ametisse saamise järel muutus see riikliku propaganda võtteplatsiks ja maksumaksja kulutusi vajavaks objektiks. Ma küll ei kontrollinud talgute andmebaasis aga kas poleks tõelisemad talgud sellised, kus rahvas läheb presidenti tema talutöödel aitama ja Toomas ei peaks väljaspool kodu talgutel töötama? Varasemas Delfi artiklis oli öeldud, et kolmedel varasematel talgutel oli ta ainult viimasel korral oma kodukoha talgutel. Mulle tuli just meelde, et suvel toimub ka presidendi valimine ja seda oleks saanud kasutada uudistes kui rahvamehe kuvandi tekitamist. Teisest küljest ei pruukinud tema pere selle üle rõõmustada kui võõrad inimesed tulevad sinna kõndima. Kui hakkan mõtlema, siis tegelikult ei olekski Toomasel vaja inimestele meeldimise pärast muretseda, sest tema praegust töölepingut Kadrioru lossis saavad esimeses järjekorras pikendada 101 parlamendi liiget. Nende seas tundub tal olevat poliitiliselt tugev seis ehk ta võiks siis täiesti vabalt leppida ka vähesemaga kui igapäevase meedias kajastamisega. Näiteks täna leidis laialdast kajastamist tema emadepäeva puhul peetud kõne. Muidugi tubli töö teise Toomase poolt, et ajakirjandus kajastab täiesti sisutühje üritusi. Nimelt puu istutamine on täiesti loomulik tegevus, mis ei peaks omama uudise väärtust ja kõnesid (millel pole mingisugust tagajärge) räägivad inimesed ka iga päev.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga