Nädalad valimiskampaaniat: Toomas Ilves tahab tagasi Kadriorgu

Nädal tagasi kajastas meedia Ilvese osalemist talgutel. Järgenevate õhtute teleuudistes olen veel näinud Ilvest rääkimas e-tervise projektist, pidamas kõnet kaitsepolitseiniku matusel, Evelin Ilvese fotonäituse avamisest (kas iga fotoaparaadi soetaja on kohe näitust vääriv?), Ilves läheb IRL-i volikogule esinema, Ilves avaldas kaastunnet Hispaania maavärina ohvritele, Ilvese kutsel kogunes riigikaitsenõukogu, Ilves külastas Lennart Meri mälestuskonverentsi, Ilves kohtus Microsofti juhi Steve Palmeriga (Skype ost) ja laupäeval tegi ta mingi arusaamatu üleskutse kollase lindi kandmisest (Liibanonis röövitud eestlaste toetusavaldus).

Noh, jah, ma kohe mõnulen neid propaganda teateid meenutades. Kui Eesti rahvas valiks presidenti, siis ma saaksin veel aru taolisest aktiivsest kajastusest meedias aga tegelikult teevad tema praeguse töölepingu pikendamise kohta otsuse ju Riigikogu liikmed augusti lõpus. Kui peaks tekkima takistusi, siis see selgub ju mõned nädalad hiljem valijameeste (ja -naiste) kogus, mis on moodustatud Riigikogu ja omavalitsuste esindajatest.

Presidendiks ihkaja peaks hoopis välja mõtlema, kuidas mõjutada neid maksimaalselt kuni 275 inimest (igaks juhuks varu +50) enda poolt hääletama ja mitte laskma maksumaksja meedial kulutada vaatajate, kuulajate ja lugejate aega nende mõttetute teadetega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga