Lubati tasuta kõrgharidust aga antakse kärbitud võimalused

Klaasist ristisamba püstitanud Jaak Aaviksoo on haridusministri ametis sattunud olukorda, kus tal tuleb vähendada riigi poolt tasutud õppekohtade arvu. Ilmselgelt on tegemist raha vähesusest tingitud sundkäiguga.

Avalikult räägitakse, et õppekavasid on liiga palju ja parem olgu keskpäraste asemel neid vähem kuid paremaid. Ülikoolid võiksid ministri arvates endalt küsida, et “milles nad võiks olla maailma parimad.” http://uudised.err.ee/index.php?06229033

Kui tuua siia võrdlus, et välismaalt leiti ainult 7 talenti, kes tulid programmi “Talendid koju” raames tagasi Eestisse, siis ilmselgelt pole me ahvatlev koht väljastpoolt tulejatele, kes võiksid meie siinset taset tõsta. Ilma konkurentsita on kaheldav aga mingil alal maailma tippu jõudmine. Niipalju mina tean riikide edu alustest, siis selleks on just väljast tulnud inimeste ja ideede uuel viisil rakendamine või nende alusel millegi täiesti uue loomine.

Ma ei saa ka meenutamata jätta, et Bill Gates ja Facebooki looja Mark  Zuckerberg jätsid mõlemad kõrgkooli pooleli aga ometigi saavutasid maailmas tuntuse oma hilisema tööga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga