Sarnased Kaja ja Olga

Sattusin eile ühte Riigikogu liikme kodulehte külastama ja seal olnud pilt tundus väga sarnasena ühe teise poliitiku pildile. Võtsin siis ka selle teise naise kodulehe lahti ja panin 2 pilti kõrvuti. Sarnasus on teatud määral olemas.

Kaja Kallas vasakul ja Olga Sõtnik paremal on imago mõttes sarnased. Fotod nende kodulehtedelt
Kaja Kallas vasakul ja Olga Sõtnik paremal on imago mõttes sarnased. Fotod nende kodulehtedelt

Naistega on see raske küsimus, et kord nad tahavad olla täiesti omanäolised ja siis teisel korral püüavad kellegi teisega sarnaneda. Kõige ilmsem näide on ilmselt välimuse puhul riietega, kus kuulsa naise meedias nähtud riietus võib muutuda ka kaubanduses populaarseks. Viimase näitena meenub mulle  Suurbritannia printsi pulmad, kus pruudi kleit on kaupluses juba saadaval, kuigi originaali disaininud inimese poolt jõuab see müügile alles augustis.

Tavaelus on neil märksa väiksem sarnasus kui neil piltidel. Ilmselt on valimiste aegsetel piltidel lähtutud sarnastest arusaamadest, et milline peab olema liberaalse naise foto.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga