Nokia langeb

Kunagise juhtiva tehnoloogiafirma parimad päevad on möödas. Firma aktsia langes teisipäeval 1998. aasta tasemele; suletakse kauplusi Rootsis, Prantsusmaal, Hispaanias ja Madalmaades; kaotatud on mobiiltelefonide turul liidri positsioon ja nutitelefonide turul pole millegagi vastata iPhone´ile või Androidile.

Helsingin pörssissä Nokian osake romahti vuoden 1998 alkupuolen tasolle. Yhtiön osakkeen päätöskurssi jäi viiden euron rajan alle 4,75 euroon. Kaikkiaan pudotusta tuli 17,53 prosenttia.

MTV3 kirjeldas 31. mai sündmusi

Koostöö Microsoftiga tundub olevat ainult üks languse märkidest. Kui praegu veel on aktsia hind 4,7 euro ringis, siis leidub ka neid pessimiste, kelle arvates on aktsia väärt ainult 2 eurot. Muidugi võib selle taga olla soov teenida kasumit aktsia languse pealt aga firma antud kasumihoiatus on kindlasti tõsine argument.

Ilmselt pole Nokia aktsia langusel seost eile tulnud WHO uuringu tulemustega, et mobiiltelefonil on ikkagi tervisele kahjulik mõju.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga