Parts jagab jälle maksumaksja raha

Majandusminister Juhan Parts hakkab nüüd tegema rahalisi soodustusi firmadele, et nad ostaksid elektriautosid. Kas tegemist on mittevajaliku või konkurentsivõimetu kaubaga, et tuleb kasutada dumpingut?

Riigipoolset toetust elektriauto soetamisel saavad seega nii äriühingud, eraisikud, avalik-õiguslikud kui ka eraõiguslikud juriidilised isikud. Toetus on 50 protsenti soetatava auto hinnast ja mitte rohkem kui 18 000 eurot auto kohta. Maksimaalne toetus taotleja kohta on 200 000 eurot.

http://www.e24.ee/479640/riik-toetab-ettevotteid-elektriauto-soetamisel/

Tundub mulle korruptiivse tegevusena, sest minister ei tohiks anda hinnasoodustust elektrit kasutavatele autodele (!), mida pealegi toodetakse taastumatutest loodusvaradest ja mille paneb liikuma saastavast põlevkivist toodetud elekter. Kui need autod sõidaksid tuulikute toodetud elektriga, siis ma näeksin isegi mingisugust kasu. Praegusel juhul aga Juhan Parts õhutab looduse reostamist põlevkivi kaevandamise, tekkiva aheraine ja õhku paisatava tolmuga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga