blogid ja internettinimesed

Roolijoodiku õppetunnid Kerttu Rakke näitel

Need vaiksed tipsutajad ongi kõige hullemad joodikud, oli minu järeldus praeguseks nädal tagasi toimunud sündmusest. Praegune ajaline distants võimaldab seda rahulikumalt kajastada.

Esimene õppetund võiks olla selline, et ärge kirjutage oma isiklikust elust Facebookis. Näiteks Õhtuleht kasutas tema sissekandeid, et rekonstrueerida purjus peaga autorooli istumist. Kadi Kuus küll proovis kommentaari andmisest hoiduda aga siis võeti ette tema sotsiaalmeedia konto ja kasutati seda allikana: “Osaliselt heidab aga juhtunule valgust Kerttu Rakke Facebook, kus ta kirjutas pühapäeva varasel pärastlõunal… Kange alkoholi eelistamise põhjus selgub aga varasemast vastusest sõbranna veinikutsele…” Allikas: http://www.ohtuleht.ee/432141

Teine õppetund võiks olla selline, et oma raske elu Delfi jaoks avamine ei too kaasa mitte mõistmist, vaid hukka mõistmist. Peab ütlema, et tema artikkel oli väga hea, sest sain teada nii mõndagi huvipakkuvat. Muidugi ei lähe ma nüüd kaastundest tema raamatuid ostma, et tal oleks ikka raha peale alkoholi ka muudeks kuludeks aga see on pigem hea materjal neile glamuurist unistavatele noortele naistele, et elu ei ole lill, võib ka olla ohakas(see ka õitseb). Märkisin enda jaoks välja kohad:

linna peale ilma rahata jalutama minna on nõme.
Pole olnud harv juhus, kui ma olen nädala täiesti kaine olnud. Aga see on olnud ka piir. Soovitasin uurijal leebelt siirduda tuharapiirkonda, aga, nagu arvata — see ei aidanud. Laps on nüüd oma isaga, kes ei oska temaga midagi peale hakata, kes ei oska sõnagi eesti keelt ning kel pole ühegi mu tuttava ega sugulase telefoninumbrit!

http://naistekas.delfi.ee/persoon/rakke/kerttu-rakke-kuidas-
minust-sai-kurjategija.d?id=48273373

Minu meelest on täiesti võimalik ka ilma raha kulutamata aega veeta ja selle alla kuulub ka lihtsalt uutesse kohtadesse jalutamine. Kui võtta veel fotokas kaasa ja teha pilte, on hiljem ka midagi meenutada. Samuti sain teada, et alates 16 aastaseks saamisest on ta üsna pidevalt olnud vines ja kindlasti kajastus see ka loomingus. Ma pole siiani tema raamatuid lugema juhtunud, artikleid vist ka varem aga midagi meeldejäävat pole olnud. Küll aga hindan tema panust seriaali “Kodu keset linna” autorina selle esimeses perioodis ehk umbes aastal 2004-6 kui mul oli üks hooaeg see pideva vaatamise nimekirjas. Kahjuks ei mäleta ma sellest eriti midagi, sest polnud meeldejääv ja siis saadeti see seriaal ka eetrist minema. Ma ei mäletagi enam seda aastat aga see pidi olema kusagil 2006. aastani, kus mul oli aega ja viitsimist taoliste asjade vastu huvi tunda. Pärast seda tulid ju sotsiaalne meedia internetis ja youtube ning muud aja ärakasutamise võimalused.

Kolmas õppetund võiks olla tööandja parem valik, sest selles eelmises punktis viidatud seletuskirja laadse artikli peale oleks mina näiteks eelistanud lõpetada. Ilmselt nägi ta selles võimalust kaastunde (mõistmise) saamiseks ja lugu tekitas ka väga palju kommentaare. Muidugi oli märgatav osa neist ka tema tegevust halvustav.

Ma mõtlesin üsna mitu korda selle teksti kirjutamise juures, et kas ütlen midagi teravat ka tema kohta. Kasvõi see, et ta importis geneetilist materjali  välismaalt ja samas ei andnud värskele isale ühegi sugulase kontakte, kust võiks saada abi. Samas on Kadi juba suureks kasvatanud poja, kes võiks talle olla kaine autojuht. Üleüldse oleks ta võinud jätta lennujaama sõitmata ja lasta seda teha kellelgi oma sõpradest-sugulastest, sest naine võib ka abi küsida ega pea üksinda toime tulema depressiooni ja veinitamisega.

Peamine on asja juures siiski see, et vähestest alkoholi kogustest kuhjub ajapikku probleem ja neid saab lahendama hakata alles pärast olukorra enesele tunnistamist. Loodetavasti aitas selle lugemine kaasa noorematele koduperenaistele, kes võivad samamoodi olla rahaliste vahendite vähesusest stressis (vihata koristamist) ja seda leevendada veiniga. Minu jaoks ongi olukord käest läinud kui inimene joob üksinda. Rääkimata siis põhjuse leidmisest (tähtpäev).

Selle juhtumi kajastamine oli meedias sedavõrd suur, sest Kadi tehti patuoinaks kõigi lähenenud jaanipühade ajal juua plaaninud inimeste hirmutamiseks. Ilmselt vihmase ilma tõttu läksid seekordsed pühad üsnagi rahulikult (õnnetuste mõttes). Samuti nägime erinevat kohtlemist mehe ja naise puhul, sest roolijoodik Margus Tsahkna pääses ikka vägagi kergelt ja ometigi joob tema maksumaksja raha eest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga