Tähelepanek vaablaste kohta

Mul on tunne, et kusagil lähikonnas elab eriti suur vaablane. Tavaliselt on nad herilasest nii poole või 2 korda suuremad aga see isend, kellega olen viimasel ajal lausa 3 korda kokku puutunud, on ikka tubli 4 sentimeetrit. Vähemalt pole mina nii suurt vaablast varem nägema juhtunud.

Vaablane kõnnib aknaklaasil. Autori foto
Vaablane kõnnib aknaklaasil. Autori foto

Muidugi ei ole ma teda joonlauaga mõõtnud aga ma mõõtsin ära aknaraami laiuse ja sain 4 sentimeetrit. Pildi järgi tundub, et putuka keha on umbes samades mõõtudes kui vasakpoolne osa (mitte sisekülg) aknaraamist.

Siiani on meie kohtumised kulgenud rahumeelselt. Esimesel korras lendas ta tubade vahel ja koridoris ringi aga sain ta ajalehega tuult lehvitades suunata ühe avatud akna kaudu välja. Teisel korral oli ta jällegi paokil aknast sisse lennanud aga jäi kaardina taha teed otsima ning mul õnnestus ta tagasi peletada. Viimane kord oli siis hoopis teisest aknast sisse lennanud aga taaskord õnnestus tuult lehvitades ta tagasi pöörduma suunata. Seejuures panin tähele, et tema lend ja kõndimine olid pigem aeglased kui putukale iseloomulikult vilkad. Muidugi on see mõistetav sellise suuruse korral. Igatahes loodan, et minul ega ühelgi teisel inimesel ei tule kahetseda seda vaablase elusalt minna laskmist. Vähemalt mul on arusaam, et kui nõelavaid putukaid ise torkima ei lähe, siis nemad ei tule oma astla või nõelaga ka inimest vastu torkima.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga