eliitinimesedmajanduspoliitika

Eliidi korraldatud võlakriis

Kuidas me jõudsime “rikaste riikide” ülisuurte võlgadeni? Oma osa andsid selleks jutud, et inimesed saavad laenu võtta ja kohe praegu tarbida (osta maja kohe, maksta järgnevad 30 aastat) ning tõusvate sissetulekute tõttu pole tagasi maksmine mingi probleem. See sai nüüd probleemiks, seda näeme nii USA, Kreeka, Portugali, Iirimaa kui ka Eesti puhul. Meie ainus erinevus on selles, et riigil on väike võlakoorem võrreldes nendega aga eraisikute ja firmade võlad on piisavalt suured, et igasugune majanduskasv ära õgida.

Ka meid võib oodata saatus, kus vähese majandusvu söövad ära tõusvad intressid, sest finantsturud on ebakindlad ühisraha euro tuleviku suhtes. Selle pärast ka antakse kreeklastele aina uusi laenupakette, sadades miljardites, mis varsti peaksid jõudma juba kogu nende võetud laenude hulgani. Kas pole imelik, et neile antud laenud justkui antakse kellelegi teisele edasi läbi laenude refinantseerimise ja garantiide? See tähendab, et Kreeka laenude tagasimakse pärast ei pea muretsema umbes 15 aastat. Mida nad selle vahepealse aja teevad? Loodetavasti saavad kasvatada majandust. Kuhu läksid nende võlad? Eks ikka suuremate ja rikkamate Euroopa riikide kaela.

Praeguse eliidi (nii majandusliku kui poliitilise) päästeplaan on tõsta võlad Kreekast, Portugalist, Iirimaalt või veel mõnest neljandast riigist teistesse riikidesse, mis ei tundu sedavõrd kiiresti uppuvatena.

Tulles tagasi Kreeka ja paljude teiste riikide võlakriiside juurde, on ilmselge kõigile, kes vähegi loogiliselt mõtlevad, et finantseliidi ahnus on toonud maailma kriitilise punktini. Mitmete riikide võlg on nii suur, et selle rahvas lihtsalt ei suuda oma eluea jooksul seda tagasi maksta või nad suudaksid seda teha vaid juhul, kui nad töötaksid orjadena oma elupäevade lõpuni. Kuid see pole tõenäoline, et demokraatlike riikide kodanikud on nõus seda tegema./…/

Praeguses olukorras on üsna tõenäoline stsenaarium, et enamik Euroopa riike toetab vaikimisi Kreeka rahva survestamist vajalike kärbetega nõustuma, et kokkukukkumist vältida. Teiste sõnadega, teised rahvad arvavad, et Kreeka rahvas on süüdi ja nad loodavad, et kreeklasi survestades saavad nad säilitada oma stabiilsuse ja mugavuse. Sellise arusaamise taga on lühinägelikkus või õigemini see, et ei vaadata piisavalt kaugele ette, nägemaks et kriis ei kao kuhugi, vaid käib mööda Euroopat ja maailma senikaua, kuni arenenud riikide rahvad on koormatud ebaõiglaste maksudega selleks, et eliit saaks edasi kaaviari süüa./…/

Ma tahaksin veel välja tuua tõsiasja, et inimesed peavad tunnistama seda fundamentaalset dünaamikat, mis on põhjustanud maailma rikkaimate riikide ülisuurte võlgade tekkimise. Põhjus on eelkõige selles, et inimesed lihtsalt ei ole võtnud vastutust, et elada jõukohaselt, vastavalt oma võimalustele nii isiklikul ka ka riiklikul tasandil. Selle asemel on nad hoopis läinud kaasa eliidi poolt antud lubadusega, et nad võivad laenatud rahaga ja hasartmängu põhimõttel töötava majandusega lõpmatult üle oma võimete elada.

Rahvusvaheline eliit on loonud püramiidskeemi, mis kaasab kogu maailma. Ent nii nagu igas püramiidskeemis on sellegi probleemiks tõsiasi, et see toodab raha vaid senikaua, kuni süsteem laieneb. Arvestades sellega, et maailm on kindla (lõpliku) suurusega, kusjuures kaks kolmandikku maailma populatsioonist elab endiselt allpool vaesuspiiri, on ülemailmne püramiidskeem jõudnud selle punktini, kust see enam ei saa edasi laieneda.

Rahvusvaheline eliit teab seda. Õigupoolest mõned on seda juba algusest peale teadnud. Niisiis, see mida te näete praegu toimuvat maailma meedias, on eliidi katse tasakesi manipuleerida maailma rikkaimate riikide elanikke nõustuma lisanduva maksukoormaga selle fakti toetamiseks, et  püramiidskeemi tipus olijad on endale hiigelsuure kasumi saanud, investeerides raha, mis on loodud eimillestki.

http://www.kuldajastu.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=
269:volakriisist-kreekas-ja-kuidas-see-toob-esile-vajaduse-muuta-kogu-
finantssuesteemi&catid=47:nihe-teadvuses&Itemid=72

See oli pärit ühelt usulist sõnumit levitavalt leheküljelt aga neil võib mõnes asjas ka õigus olla, seepärast sealt valitud lõigud ka kopeerisin. Tegemist oli teadmata allikast tõlgitud tekstiga, mis paneb hästi sõnadesse usutavana tunduva kirjelduse praeguseks tekkinud olukorrast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga