inimesedpoliitika

Jakobiinid, terror ja maailma ehitajad

Selleks, et ehitada uut maailma, tuleb vana maailm maha lõhkuda. Seda tegid Prantsuse revolutsiooni ajal jakobiinid kui muutsid inimese tapmise giljotiiniga ühtaegu kiireks kui ka vaatemänguliseks. Nad kasutasid tehnoloogilist leiutist inimeste hirmu all hoidmiseks ja teisitimõtlejate tapmiseks. Tookord olid vanaks maailmaks aadlikud, nüüd ilmselt need, kes ei usu Jahve või Jehhoova või kolmanda nimega ainujumalat. Surma toomiseks kasutati nüüd ka kaasaegseid ja tehnoloogilisi vahendeid (tööstuslikult toodetud väetist, sõiduautot ja tulirelvi), et kogu ühiskonda hirmu all hoida (kas on oodata millegi sarnase kordumist?).

Täna on jaagupipäev ehk Jacob´i nimepäev ja Anders Behring Breivik annab tunnistusi, miks ta reedel pani autopommi Norra valitsuse hoone lähedusse ja tulistas noortelaagris vasakpoolsete vaadetega partei noorliikmeid. Tema ise oli konservatiivsete vaadetega, pealegi veel kristlane. Viimase sajandi sõjad on algatatud kristlaste poolt või peetud nende vahel (I ja II maailmasõda, Vietnam, Korea kuni viimase aja Afganistan ja Iraak) ja see peaks näitama, mis on maailma sallimatum ja tapahimulisem usk.

Ma ei tea, mis motiividel ta selle korraldas aga arvan, et ajastus ei olnud juhuslik. Laupäeval ja pühapäeval oli juhtunu meedias ja sama läheb edasi ka lähipäevadel. Mis toimus aga reedel? Euroliidu eliit otsustas, et Kreekale antakse veel üle saja miljardi euro raha, et osta ära nende võimalikud halvad võlad. Mida see tähendab? Ühed halvad laenud tõsteti nüüd teiste riikide bilanssi ja väidetakse, et sellega on rahasüsteem päästetud. Või vähemalt Kreekas on oht möödas.

Samuti on tähelepanuta jäämas USA võlakriisi eskaleerumine, kus pole kokkulepet ei selle edasiseks suurendamiseks ega alandamiseks (kärped või maksutõusud).

Kõige tähenduslikum selle 32-aastase mehe teo juures polnud mitte 1518 leheküljelise teose koostamine ja nüüd võimalikud selgitused, vaid tema kuulumine vabamüürlaste hulka. See on seltskond, kes nimetab ennast valguse toojateks ja maailma ehitajateks. Nad on siiani konstrueerinud inimühiskondi riikideks läbi terrori (jakobiinid, giljotiin ja Prantsuse vabariik) ning ilmselt on praegu raskustes rahvusriikide järgse süsteemi loomisega, milleks pidi saama Euroopa Liit (terve kontinent ühe poliitilise ja majandusliku valitsemise all).

Ma arvan, et meedia peaks ignoreerima kõiki edasisi kajastusi Oslo rünnakute teemal. Me teame hukkunute arvu ja see on ka kõik, mis väärib teadmist. Samas sureb iga tund keskmiselt 700 inimest maailmas nälga või malaariasse ja see ei pälvi mingisugust kajastust. Milleks siis arutleda ühe vabamüürlase tegude üle? Ilmselt Euroopa Liidu loožid selliste asjadeni ei lähe ja lasevad ühiskondadel elada ilma hirmuta. Halvimal juhul toovad Norra näitena võimalikust ohust ja hakkavad taaskord “turvalisust suurendama” ehk lennureisijaid ahistama. Kõige suurem hirmu tekitaja ongi sellise asja juhtumine muidu turvaliseks peetavas riigis, mis pealegi annab välja Nobeli rahupreemiat.

Lõpetuseks kopeerin suurema osa wikipedias toodud jakobiinide liikumise kirjeldusest.

1793. aastal tõusid Prantsuse revolutsiooni etteotsa, kehtestades diktatuuri ja tagandades žirodiinid ning viies nad giljotiinile(vanaaegne tapamasin). Jakobiinid tõid ka terrori. Tapeti umbes 40 000 Prantslast. Hiljem selline tapmine väsitas inimesi ning Jakobiinide juht (Robespierre) ning tema lähimad kaaslased tapeti. Tuli Napoleon.

http://et.wikipedia.org/wiki/Jakobiinid

Nagu näete, see on üsna koolilapselik tekst.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga