Elektrihinna tõusu vastane pikett 4. augustil Kadaka tee 63 Eesti Energia peamaja ees

Kesknoored kutsuvad nii kodanikeühendusi kui ka üksikisikuid neljapäeval, 4. augustil kell 11 – 12.00 Tallinnas, Eesti Energia peamaja ees (Kadaka tee 63) meeleavaldusele Eesti Energia planeeritavate elektrihindade tõusu vastu!

Miks tuleb kohale tulla?

Sest:

* Eesti Energia hinnad on põhjendamatult kõrged ja tühjendavad elanike rahakotti.

* Eesti Energia juhi Sandor Liive palk on Eesti avaliku sektori suurim. Selle asemel võiks elektrihinnad olla rahvale sõbralikumad.

* Eesti Energia kui riigifirma (loe: rahvafirma) tegutseb omaenda riigi ja rahvale vastu, lähtudes kitsa ringi ärimeeste huvidest.

* Vaatamata majandusministri Juhan Partsi arvamusele tahab Eesti Energia hindu ikkagi tõsta.

Kui Sa ei ole elektri järjekordse hinnatõusuga rahul ning tahad kuulda põhjendusi, miks meie enda riigile ja rahvale kuuluv Eesti Energia töötab meile kahjulikult, lähtudes üksnes ärihuvidest, siis tule julgelt meelt avaldama.

http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=17222

Minu toetus saab olema selle info edasi levitamine, et Tallinnas viibivad lugejad võiksid seda osalemist kaaluda. Ise ma kahjuks osaleda ei saa aga neist hinnatõusu teemadest olen küll varem kirjutanud. Näiteks selle artikli: “Eestis Euroopa suurim maksukoormuse tõus“. Seal on välja toodud:” Energiamaksude suurim tõus toimus 2009. aastal Eestis, ulatudes üle 1% SKP-st. Elektriaktsiis Eestis ületas minimaalset Euroopa Liidus nõutavat 6 korda, Poolas 10 korda. Teistes riikides jäi selle osatähtsus maksutulus alla 2%, aga Eestis oli see 7% ja Poolas 9%.”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga