inimesedmajandus

Esmaspäeval jätkus langus

S&P 500 aktsia seas ei olnud ühtegi tõusjat, kõik kukkusid. Dow Jones kukkus 634 punkti või 5,55% ja peatus 10809 peal. S&P kukkus 79 punkti ehk 6,66% ja peatus 1119 peal. NASDAQ kukkus 174 punkti ehk 6,90% ja peatus 2357 peal.  Täna jätkus langus ka Aasia börsidel. Globaalne väärpaberite müük jätkus ja kiirenes. Viimase nädalaga on börsidelt kadunud rohkem kui 5 triljonit dollarit.

ECB kulutas kuni 5 miljardit eurot, et osta Itaalia ja Hispaania võlakirju turult. Tulemuseks oli intressi kukkumine üle protsendi ja peatumine 5,18% peal aga see samm on turgude käitumisest tingitud, mitte seda ennetav. Samuti on vastuseta küsimus, et miks ei anta raha otse Itaaliale ja Hispaaniale ning lastakse vahepeal võlakirjadega spekuleerijatel teenida?

Hiina inflatsioon kiirenes ja THI jõudis 6,5 protsendini. Juunis oli see 6,4%, maikuus 5,5%, aprillis 5,3% ja märtsis 5,4%. Põhjus on sama mis ka meil siin ehk siis toiduainete hindade tõus (eriti sealiha). Tootjate kulud tõusid juulis 7,5 protsenti.

Ma ei hakka rohkem negatiivseid uudiseid üles lugema, sest asjade liikumise suund on juba selgeks saanud. Küsimus on praegu pigem selles, et kas keskkpankade ja rikaste riikide tegevus turgude rahustamiseks ja paanika peatamiseks on edukas või minnakse seekord mulli täieliku lõhkemiseni.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga