Norra massimõrvari kohta saadi hoiatus juba märtsis

22. juulil Norras vähemalt 77 inimest mõrvanud konservatiivsete vaadetega ebaõnnestunud poliitik Anders Behring Breivik jäi globaalse terroristide avastamise organisatsiooni vaatevälja juba märtsis ning tema kohta edastati Norra kaitsepolitseile hoiatus. Selline info levis eile Norra ajalehtedes aga kaitsepolitsei pole seda siiani kommenteerinud. Tegemist oli Global Shield nimelise operatsiooniga, mille eesmärk on takistada kemikaalide ja muu pommiks tarviliku sattumist võimalike terroristide kätte.

Kui ma mäletan õigesti, siis maikuus lisati tema nimi politsei nimekirja, kus olid võimalikud ohtu kujutavad inimesed või jälgimist vajavad isikud. See näitab veelkord, et küsimus pole politseiriigi võimalikult suures jälgimisvõimes, vaid saadud info õiges kasutamises. Info suur hulk tähendab ka seda, et sealt on väga raske midagi vajalikku üles leida. Olen enam kui kindel, et pärast märtsi saabunud teadetest on samuti suurem osa osutunud asjatuteks. Sellises signaalide ülekülluse olukorras saabki määravaks politsei professionaalsus ehk oskus eristada olulist ebaolulisest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga