inimesedpoliitika

Leo Kunnas on kimpus valimiste aruande täitmisega ja maksab pigem sunniraha

Kui te tunnete Leo Kunnast, kes kandideeris märtsis Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas, siis küsige temalt aruannete täitmisega viivitamise kohta. Ta on praegu loomas pretsedenti, kus üksikkandidaat on ainus, kes saab valimiste kulutustega seoses trahvida. Täpsemalt küll on asi tema poolt saadud reklaamile rahalise väärtuse andmata jätmises. Mina pole kursis, miks tal ei õnnestu saadud reklaami ja trükiseid rahalise numbriga mõõta aga see ei tohiks olla võimatu. Alati saab hinna võtta analoogsete teenuste järgi, küsida kasvõi hinnapakkumist samadest firmadest. Kui ta saigi need mitterahalise toetusena, siis niipalju võiks nende tegijatega veel suhelda, et saaks kulude aruandesse märkimiseks numbrid.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni kirja katkend.
Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni kirja katkend.

Ma ütleks isegi nii, et katsugu keegi sellest järelevalve komisjonist tõestada, et need numbrid ei olnud sellised, nagu ta need esitas. Praegusel juhul ongi probleem selles, et ta pole mingisugustki numbrit esitanud ja nüüd tahavad need Toompea ruumides tegutsevad järelevalvajad talle selle eest teha 320 eurot sunniraha Eesti Vabariigi eelarvesse (ülekandega Rahandusministeeriumi kontole). Ähvardavad veel selle juurde, et kui numbrid ei laekunud eelmiseks neljapäevaks, siis peab ta selle summa tasuma 27. oktoobriks (ehk tänaseks) või annavad selle kohtutäituritele menetleda.

Need vabakutselised on hullemad kui hundid, sest nende käitumises puudub seaduste järgimine. Olen ka varem kirjutanud, et ühel aastal oli 51% kohtutäituritest distsiplinaarkorras karistatud (tõestatud rikkumistega).

Ma loodan, et Leo Kunnas sai eelmiseks neljapäevaks neile ikkagi numbrid ära esitatud ja Eesti Vabariigi nimel ükski koer tema taskute sisu tühjendama ei tule.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga