blogid ja internett

Sissekanne number 1843

Vahelduseks natuke statistikat: 1. novembril 2011 sai täis 200 000 lugemist. Seda alates 2008. aasta kevadest kui tegin esimese sissekande. Ma arvan, et mul on blogiga hästi läinud, sest lugejate huvi on aastate jooksul püsinud ja mina pole veel kirjutamisest tüdinenud. Kindlasti oleks saanud intrigeerivamate teemade valiku ja piltidega selle numbri varem täis aga see pole olnud minu eesmärk. Vähemalt viimased paar aastat on siin vähem erutavad või ärritavad teemad kui algusaastatel. Ma olen panustanud pigem sellele, et aastate jooksul luua tekste, millel oleks väärtust (lugejaid) ka tulevikus. Kes teab, äkki teen nende põhjal veel ka raamatu. Üsna mitmed blogijad ju ilmutasid raamatu (Daki, Milana, Nirti, Tähismaad). See oli nali. Ma mõtlen küll raamatu peale (lähema 5 a perspektiivis) aga selle tekstid saavad olema siis uued, mitte varem avalikustutu ümberpakendamine. Blogi on olnud ennekõike tähelepanekute ja mõtete jagamise kohaks, mitte kuulsaks saamiseks.

Sellega seoses on mul ka selline küsimus sagedasematele lugejatele, et kuidas on wordpress.com poolt siin blogis reklaamide näitamisega? Ma ise olen enamasti sisse loginud ja neid ei näe aga siiski on paar juhtumit olnud, kus olen ka bannereid märganud. Märkasin just täna, et halduri lehele on tekkinud valik “Store” ja sealt sai muude virtuaalsete teenuste kõrval osta ka reklaamide eemaldamise. Mõelda vaid, et 30$ eest saaks siit reklaamivabastuse tellida.

wordpress.com pakub vabastust tasulistest teadetest
wordpress.com pakub vabastust tasulistest teadetest

Ma kulutan ennem selle raha päris oma domeeni peale kolimiseks kui hakkan siia bannerite vaba ruumi ostma. Lugejate jaoks ei ole eriti vahet, millisel aadressil nad minu tekste ja pilte loevad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga