Peeter Kreitzbergi ärasaatmine

Selline kuulutus on Riigikogu lehel:

Poliitiku lahkumine sai meedias kõigiti kajastatud ja mul on raske siia veel midagi juurde lisada. Kui siis seda, et veel üks eesti mees, kes ei elanud pensionile saamise vanuseni.

Mul on kaks tugevamat mälestust. Esimene on presidendi kampaania ajast kui Kanal2 eetris toimus kandidaatide debatt ja ma olin seal vaatlejana, et kuidas nägi välja kaamerate tagune häälte vastuvõtmise  süsteem. Tookord oli veel sedasi, et stuudiosse helistamise võttis inimene telefoni ja arvutiga polnud seda automatiseeritud. Mina siis nägin rohkem seda, kuidas Tulviste ja Kreitzbergi pooldajate kõnesid võeti 5-6 neiu poolt vastu ja iga kõne järel vajutati arvuti klaviatuurile, et hääl läheks arvesse. See väitlus on mul ilmselt kusagil VHS-il veel ka olemas. Mikser oli vist ka seal, sest pärast mäletan nagu temaga vestlemist. Kui Rüütel poleks võitnud, siis äkki oleks mul ka midagi olulisemat meenutada, sest praegusel juhul kes ikka tahab kaotusest rääkida. Minu jaoks oli see siiski väärtuslik võimalus.

Teine mälestus on Tartu kongressilt, kus emotsioone oli ootamatult rohkelt aga seda me täna ei meenuta. Panen hoopis vvk.ee lehelt tabeli tema kandideerimistest, sest rahva usalduse pälvis ta 4 korda parlamendi valimistel ja 4 korda omavalitsuste valimisel. See on väga pikk poliitiline teekond, millest oleks saanud kasvõi raamatu kirjutada.

Peeter Kreitzberg kandideerimised: 4 korda Tallinna volikogus ja 4 korda Riigikogus. Allikas vvk.ee
Peeter Kreitzberg kandideerimised: 4 korda Tallinna volikogus ja 4 korda Riigikogus. Allikas vvk.ee

.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga